Integritetspolicy


1. Om Lindahls Deli och Webbplatsen

Lindahls Handel AB, org.nr 559041-7704, Frysvägen 6, 556 52 Jönköping (”Lindahls Deli”, ”vi” ”vår” ”våra” eller ”oss”) är personuppgiftsansvarig för behandlingen av dina personuppgifter.
Lindahls Deli värnar om din personliga integritet och strävar efter att alltid skydda dina personuppgifter på bästa sätt. Det är vår målsättning att följa alla vid var tid gällande lagar och regler för personuppgiftsskydd. Integritetspolicyn beskriver hur vi samlar in, använder, sparar, lämnar ut och skyddar dina personuppgifter och den förklarar dina rättigheter i förhållande till Lindahls Deli angående behandlingen av dina personuppgifter.

När du använder våra tjänster samlar vi in dina personuppgifter och behandlar dem i enlighet med den här integritetspolicyn. Därför är det viktigt att du läser och förstår integritetspolicyn innan du använder Bolagets tjänster såsom de definieras nedan. Vi kan inte administrera ditt köp eller eventuellt klubbmedlemskap om vi inte behandlar dina personuppgifter.

När vi nämner våra Samarbetspartners i denna integritetspolicy menar vi bolag som godkänts av Lindahls Deli och som har ingått avtal med oss för att sälja och tillhandahålla sina produkter och tjänster via webbplatsen (”Samarbetspartners”). När vi nämner Webbplatsen menar vi Lindahlsdeli.se och därtill hörande sidor (”Webbplatsen”).
Webbplatsen kan innehålla länkar till andra webbplatser utanför Lindahls Delis kontroll, och sådana webbplatser kan länka till Webbplatsen. Denna integritetspolicy gäller enbart Webbplatsen. När du länkas till annan webbplats bör du läsa den integritetspolicy som gäller för den webbplatsen. Notera att Lindahls Deli inte tar ansvar för andra webbplatsers behandling av dina personuppgifter.

Denna integritetspolicy beskriver hur vi behandlar dina personuppgifter. För insamling, hantering och lagring av information som inhämtas via cookies hänvisas till avsnittet ”Cookies” nedan och till Lindahls Deli:s cookie policy.

2. Behandling av personuppgifter

2.1 Vilka personuppgifter samlar vi in och varifrån?
2.1.1 Kunder, prenumeranter, kundklubbsmedlemmar och tävlingsdeltagare
På Webbplatsen kan du handla varor och tjänster direkt från Lindahls Deli och/eller från våra Samarbetspartners som valt att sälja sina varor och tjänster via Webbplatsen. När du köper något på Webbplatsen ingår du ett avtal med Lindahls Deli eller med någon av våra Samarbetspartners. För att vi ska kunna administrera dina köp och fullfölja våra åtaganden gentemot dig som kund är det nödvändigt för oss att behandla de personuppgifter som du lämnar eller har lämnat till oss.

De personuppgifter som Lindahls Deli samlar in och behandlar kan, beroende av sammanhanget, omfatta:

• Personnummer (gäller endast för kunder i Sverige)
• Namn och kontaktinformation, inklusive adress, mobilnummer och e-postadress
• Leverans- och faktureringsinformation, betal- och kreditkortsnummer, samt annan information som du lämnar i samband med köp eller leverans av produkt eller tjänst
• Användarnamn och lösenord till våra tjänster
• Köp-, betal- och orderhistorik
• Annan information som är relevant för kundundersökningar, annonser eller erbjudanden
• Annan användargenererad information som du aktivt väljer att dela med dig av via vår webbplats eller via annan kontakt med oss
• IP-adress.

Utöver de uppgifter du själv lämnar till oss i samband med köp eller när du kontaktar oss via e-post kan insamling av dina personuppgifter även ske från följande källor:
• Våra Samarbetspartners,
• Genom avtal eller annan affärskontakt om du är kontaktperson för någon av våra avtalspartners,
• Genom cookies(se mer under avsnittet ”Cookies” nedan).


2.2 Varför behandlar vi dina personuppgifter?

2.2.1 Kunder
Lindahls Deli behandlar kunders personuppgifter inom ramen för de ändamål och med stöd av de lagliga grunderna som anges nedan.

• Fullgörande av köpeavtal 
Vi behandlar dina personuppgifter för att fullgöra ditt köp av varor och tjänster, för att leverera dessa, för att genomföra betalning och för att ge dig åtkomst till Webbplatsen och de tjänster som vi tillhandahåller där, t.ex. vår kundtjänst.
• Uppfylla rättslig skyldighet 
Vi behandlar dina personuppgifter för att fullgöra rättsliga förpliktelser på grund av lagkrav, dom eller myndighetsbeslut, såsom krav i bokföringslagen och i produktansvarslagen. Detta innebär t.ex. att vi sparar fakturaunderlag enligt gällande bokföringsregler och köphistorik för att du ska kunna reklamera ett köp.
• Berättigat intresse
Vi behandlar dina personuppgifter för att kunna tillhandahålla, genomföra, utveckla och förbättra våra tjänster för våra kunder. För detta ändamål analyserar vi de personuppgifter som vi samlar in från våra kunder (t.ex. ålder och köphistorik) och sorterar in kunder i olika segment för att kunna utföra analyser på en aggregerad nivå samt för statistikändamål.
Vi genomför inte någon analys av dina personuppgifter på individnivå.
Vi behandlar din köphistorik och din e-postadress för att skicka relevanta erbjudanden avseende likartade produkter till dig. Du kan alltid invända mot denna behandling, se mer om detta under avsnittet Dina rättigheter nedan.

2.2.2 Prenumeranter
Lindahls Deli behandlar dina personuppgifter i syfte att skicka vårt nyhetsbrev på sätt som anges nedan.
Fullgörande av avtal: Vi behandlar dina personuppgifter för att skicka nyhetsbrev med personanpassade erbjudanden, rabattkoder och information om relevanta kampanjer från Lindahls Deli och våra Samarbetspartners till dig. För detta ändamål analyserar vi dina personuppgifter på en aggregerad nivå.

2.2.3 Medlemmar i Lindahls Deli:s kundklubb
Syftet med att vara medlem i vår kundklubb är att du ska få personliga erbjudanden, utvalda generella medlemserbjudanden och en anpassad köpupplevelse. Det innebär att vi kommer se till att du får anpassade nyheter, inbjudningar till kampanjer och event och produktrekommendationer och för detta ändamål behandlar vi dina personuppgifter. Vanligtvis kommunicerar vi med våra medlemmar via e-post, sms och på Webbplatsen men vi kan även komma att kommunicera med dig som medlem genom brev. Därför är det viktigt att du som medlem håller dina personuppgifter som är angivna på Mina sidor uppdaterade. Du kan när som helst logga in på Mina sidor och uppdatera dina kontaktuppgifter.
Vi behandlar dina personuppgifter inom ramen för kundklubben för de ändamål och med stöd av de lagliga grunderna som anges nedan.

Fullgörande av avtal om medlemskap
Vi behandlar dina personuppgifter för att upprätta ditt medlemskonto på Mina sidor och skapa dina användaruppgifter, för att säkerställa att du är privatperson och över 18 år, för att tillhandahålla dig möjligheten att se din order- och köphistorik samt för att hantera dina inställningar och val. Vi behöver även behandla dina personuppgifter för att du ska kunna spara produkter i varukorgen och på din önskelista.
Vi behandlar ditt personnummer för att uppdatera dina adressuppgifter, för att säkerställa att eventuella värdehandlingar skickas till rätt person samt för att kunna upprätthålla en god kund- och registervård.
Vi behandlar dina personuppgifter för att skicka nyhetsbrev med personanpassade erbjudanden, rabattkoder och information om relevanta kampanjer från och våra Samarbetspartners till dig. För detta ändamål analyserar vi dina personuppgifter på en aggregerad nivå.

Personliga produkter 
Lindahls Deli tillhandahåller erbjudanden om ”Personliga produkter” i sina e-postutskick som motsvarar det som på Webbplatsen visas under ”Du kanske också gillar” och ”Rekommenderat för dig”. För detta ändamål analyserar vi din köp- och din klickhistorik, vad du lagt i din varukorg, ålder, bostadsort och övriga val du har gjort på Webbplatsen för att Lindahls Deli ska kunna erbjuda dig relevanta produkter. Analysen görs främst på en aggregerad nivå men kan även göras på individnivå för att kunna lämna ännu bättre och personanpassade erbjudanden framtagna just för dig.

Berättigat intresse
Vi har ett intresse av att kunna utvärdera, utveckla och förbättra våra tjänster och Webbplatsen för att kunna erbjuda våra medlemmar den bästa möjliga upplevelsen och kunna erbjuda service på Webbplatsen. Vi kommer därför att sammanställa våra medlemmars personuppgifter på en aggregerad nivå för att kunna utveckla kundklubben och Webbplatsen.

2.2.4 Medlemmar i Deliklubben
Lindahls Deli behandlar dina personuppgifter inom ramen för ditt medlemskap i Deliklubben för det ändamål och den lagliga grund som anges nedan.
Fullgörande av avtal: Vi behandlar dina personuppgifter för att fullgöra ditt köp av ett medlemskap i Deliklubben, vilket innebär att vi behandlar din köphistorik för att kunna beräkna din rätt till återbäring, skicka presentkort till dig och för att säkerställa att du får fri frakt på dina beställningar.

2.2.5 Tävlingsdeltagare
Lindahls Deli behandlar dina personuppgifter om du deltar i en tävling organiserad av Lindahls Deli för det ändamål och den lagliga grund som anges nedan.

• Samtycke: Vi behandlar dina personuppgifter för att kunna administrera tävlingen, vilket innebär att utse vinnare och förmedla vinsterna. Vi kommer även att kontrollera vinnarens ålder.
• Berättigat intresse: Om du kontaktar Lindahls Deli:s kundtjänst med frågor eller synpunkter rörande en tävling kommer Lindahls Deli att behandla dina personuppgifter för att kunna fullfölja kontakten med dig.

2.3 Lagring av personuppgifter
2.3.1 Kunder, prenumeranter, kundklubbsmedlemmar och Deliklubben
Lindahls Deli vidtar alla rimliga åtgärder för att säkerställa att dina personuppgifter behandlas och lagras säkert. Dina personuppgifter sparas aldrig längre än vad som är tillåtet enligt gällande lag eller för att uppnå de syften som anges ovan. Dina personuppgifter behandlas av oss under nedan tidsperioder, därefter raderas personuppgifterna.

Kund
Om du köpt en vara på vår Webbplats sparas dina personuppgifter (namn, personnummer, adress, telefonnummer, e-post samt betal- och leveransinformation) som lämnas i samband med beställning av varor och tjänster i två år eller så länge som krävs för att Lindahls Handel eller våra Samarbetspartners ska kunna fullgöra avtalet med dig. Detta inkluderar behandling för att uppfylla leverans- eller serviceåtaganden. Detta gäller inte om vi behöver spara dina personuppgifter längre med anledning av någon av punkterna nedan.

Prenumerant 
Om du anmält dig som prenumerant på Lindahls Deli:s nyhetsbrev så sparas dina personuppgifter till dess att du avregistrerar dig från att erhålla nyhetsbrev.

Klubbmedlem
Om du registrerat dig som medlem i Lindahls Deli:s kundklubb sparas dina personuppgifter till dess att du avregistrerar dig men senast tre år efter senaste aktivitet om Lindahls Deli inte behöver uppgifterna av annan anledning enligt nedan.

Deliklubben medlem
Om du köpt ett medlemskap i Deliklubben sparar vi dina personuppgifter som lämnas i samband med köp av abonnemanget samt de personuppgifter vi samlar in under ditt medlemskap till dess att medlemskapet upphör.

Tävlingsmedverkande
Om du har samtyckt till att Lindahls Deli behandlar dina personuppgifter i samband med tävlingsdeltagande sparar vi dina personuppgifter så länge det är nödvändigt för att administrera tävlingen. När vi inte längre behöver personuppgifterna för att administrera tävlingen kommer de att raderas. Du kan när som helst återkalla ditt samtycke till att delta i tävlingen genom att kontakta Lindahls Deli:s kundtjänst.

Kommunikation
Om du har kontakt med Lindahls Deli, t ex via e-post med kundtjänst, lagras dina personuppgifter så länge som det är nödvändigt för att fullfölja kontakten.

Rättslig skyldighet
Lindahls Deli sparar dina personuppgifter (kontaktuppgifter, kundklubbsinformation, köphistorik, betalningsuppgifter och dina kontakter med kundtjänst) så länge vi är skyldiga enligt tillämplig lag eller myndighetsbeslut.

Direktmarknadsföring
Vi kan komma att behandla dina personuppgifter för direktmarknadsföring i upp till två år efter avslutad kundrelation, förutsatt att du inte innan dess avsäger dig sådan direktmarknadsföring.
När Lindahls Deli inte längre har skäl att behandla dina personuppgifter eller om du återkallar ditt samtycke kommer dina personuppgifter att raderas.

2.4 Överföring av personuppgifter

2.4.1 Kunder, prenumeranter, kundklubbsmedlemmar och Deliklubben
Information om våra kunder är en viktig del av Lindahls Deli:s verksamhet och vi säljer inte informationen till någon annan. Vi överför endast informationen vidare i enlighet med vad som beskrivs nedan. Lindahls Deli iakttar alltid största försiktighet vid överföring av dina personuppgifter.

Samarbetspartners
Våra Samarbetspartners får tillgång till dina personuppgifter i den mån det är nödvändigt för att de ska kunna fullgöra sina skyldigheter enligt köpet gentemot dig eller för att fullgöra sina skyldigheter om du valt att använda deras tjänster genom vår Webbplats. Det anges tydligt när en Samarbetspartner är involverad i ditt köp.

Rättsliga skyldigheter
Vi kommer att dela med oss av användarkonton och personuppgifter när vi anser att det krävs för att Lindahls Deli ska agera i enlighet med tillämplig lagstiftning, för att verkställa våra användarvillkor eller för att skydda rättigheter, egendom, Lindahls Deli, våra användare eller andra. Detta inkluderar utbyte av information med andra bolag och organisationer för bedrägeribekämpning och kreditriskminskning. Detta innebär inte under några omständigheter att Lindahls Deli säljer, hyr ut eller delar personuppgifter från kunder för kommersiella ändamål i strid med denna integritetspolicy.

Företagstransaktioner
Om hela eller delar av Lindahls Deli:s verksamhet säljs eller integreras med annan verksamhet kan dina personuppgifter lämnas ut till våra rådgivare, eventuell köpare och dennes rådgivare och lämnas vidare till verksamhetens nya ägare.
Lindahls Deli kan komma att överföra personuppgifter till tredje land. För mer information om vilka säkerhetsåtgärder som vidtas vid sådan överföring hänvisar vi till avsnitt 4.

3. Dina rättigheter
Du har rätt att kostnadsfritt begära ut information om vilka personuppgifter som vi har registrerat om dig och hur dessa används. Om du vill ha sådan information kan du kontakta oss enligt kontaktuppgifterna nedan. För att skydda din integritet och dina personuppgifter kan vi komma att kräva att du identifierar dig i anslutning till vår assistans.
Lindahls Deli vill säkerställa att dina personuppgifter är korrekta och uppdaterade. Därför kan du när som helst ändra dina personuppgifter på Mina sidor om du är medlem i vår kundklubb eller har registrerat konto, annars är du välkommen att kontakta vår kundtjänst.

Du kan när som helst begära att vi tar bort personuppgifter som rör dig eller att vi tar bort ditt användarkonto på Webbplatsen. Lindahls Deli kommer då att ta bort de aktuella personuppgifterna om de inte längre är nödvändiga för de ändamål för vilka de samlats in eller på annat sätt behandlas. Detta kommer Lindahls Deli även att göra när du återkallar ditt samtycke till behandlingen. Därutöver har du rätt att begära att Lindahls Deli för över dina personuppgifter till en annan personuppgiftsansvarig i elektroniskt format.

Vidare har du rätt att kräva att Lindahls Deli begränsar sin behandling av personuppgifterna i vissa fall och du har rätt att invända mot viss behandling av dina personuppgifter. Du har alltid rätt att invända mot att vi behandlar dina personuppgifter för att skicka erbjudanden baserade på din köphistorik (direktmarknadsföring) och om du gör det kommer vi att upphöra med personuppgiftsbehandlingen. Om du invänder mot att dina personuppgifter används eller utlämnas för andra ändamål som anges i denna integritetspolicy, så kan det innebära att vi inte kan fortsätta ge dig åtkomst till våra webbplatser eller tillhandahålla tjänster och kundservice som erbjuds våra användare och/eller medlemmar och som tillåts enligt denna integritetspolicy.

Du kan inge ett klagomål till Datainspektionen om du anser att Lindahls Deli:s behandling av dina personuppgifter inte sker i enlighet med gällande rätt.

4. Säkerhet
Vi är angelägna om att dina personuppgifter behandlas säkert. För att förhindra otillåten användning eller exponering av dina personuppgifter använder vi oss av lämpliga och rimliga fysiska, tekniska och organisatoriska säkerhetsåtgärder i förhållande till mängd och känslighet av personuppgifter, för att säkerställa en lämplig säkerhetsnivå.

Lindahls Deli använder sig även bl.a. av Secure Socket Layer (SSL) som är ett protokoll för säker överföring av data via Internet (eller andra nätverk). Du som kund behöver kontrollera att SSL inte är avstängt i inställningarna för din webbläsare. I syfte att förhindra obehörig åtkomst vid behandling av ditt betal- eller kreditkortsnummer används även envägskryptering.

Lindahls Deli kan komma att använda sig att personuppgiftsbiträden som är etablerade utanför EU/EES-område. I dessa fall ansvarar Lindahls Deli för att säkerställa att personuppgiftsbiträdet i fråga kan garantera en adekvat skyddsnivå i förhållande till personuppgifterna som behandlas, antingen genom att personuppgiftsbiträdet är anslutet till den s.k. Privacy Shield-överenskommelsen eller att adekvat skyddsnivå upprätthålls på annat sätt. EU-kommissionen har fattat ett beslut om adekvat skyddsnivå för sådana mottagare av personuppgifter i USA som omfattas av Privacy Shield. Kompletterande information kan erhållas genom vår kundtjänst eller vårt dataskyddsombud på kontaktuppgifterna nedan.

5. Cookies
För att kunna leverera våra tjänster med högsta möjliga kvalitet använder sig Webbplatsen av cookies och liknande teknologi. Cookies är små textfiler som lagras på besökarens dator och som är möjliga att använda för att följa vad besökaren gör på Webbplatsen. Om du vill återkalla ditt samtycke till användningen av cookies, läs mer om hur du gör i vår cookiepolicy.

Här kan du läsa Lindahls Deli:s policy för cookies som ger detaljerad information kring Lindahls Deli:s användning av cookies.

6. Ändringar i integritetspolicyn
Lindahls Deli förbehåller sig rätten att göra ändringar i denna integritetspolicy när som helst i tiden i den utsträckning ändringarna är nödvändiga. Alla ändringar publiceras på Webbplatsen. Du bör därför läsa igenom den här policyn med jämna mellanrum för att försäkra dig om att du är nöjd med ändringarna. Vid ändringar av materiell betydelse kommer vi dock via e-post, om du har meddelat oss din e-postadress, att uppmärksamma dig på att ändringar har skett.
Om ändringarna rör sådan personuppgiftsbehandling som vi utför med stöd av ditt samtycke kommer vi att ge dig möjlighet att återigen lämna ditt samtycke.

7. Kontaktuppgifter
Om du har några frågor kopplade till denna integritetspolicy, om du misstänker att det kan ha skett ett brott mot densamma eller om du vill kontakta oss angående vår behandling av dina personuppgifter, vänligen kontakta Lindahls Deli:s dataskyddsombud eller vår kundtjänst genom att skicka ett brev eller e-postmeddelande till adresserna som anges nedan.

Lindahls Deli
E-mail: kundtjanst@lindahlsdeli.se
Dataskyddsombud
???
???
???