Klassiskt Mathantverk – från råvara till färdig produkt

Vi vill att det ska kännas bra för dig som kund när du handlar varor hos Lindahls Deli. Vi vill också vara transparenta med att visa på varans ursprung och hur den har tillverkats. För att göra det riktigt tydligt märker vi en del av våra produkter med ”Klassiskt Mathantverk”. Det är produkter som uppfyller ett antal kriterier som vi satt för vårt urval. Kriterierna visar vi här på denna sida.

Utmärkt mathantverk

Ett exempel på ”Klassiskt Mathantverk” är Heberleins i Förslöv utanför Båstad. Här kan vi verkligen tala om en äkta kulinarisk upplevelse och en omsorg om traditioner och mathantverk. I Heberleins produkter finns endast kött från oxe, gris och kalv.

Allt kött kommer från svenska gårdar. Det förekommer aldrig senor, svål eller hjärta i produkterna. Blodplasma, färgämnen och kemiska produkter är bannlysta. Rökning sker på gammeldags vis på en glödande spånbädd av bok eller al, tillsammans med enris.

Hög kvalitet på råvarorna och en beredning och tillverkning som sköts med omsorg är förutsättningar som krävs för att vi som konsumenter ska kunna lag god och bra mat.

Fler exempel

Som sagt är Heberleins ett av flera varumärken som vi märkt med "Klassiskt Mathantverk". Några andra inom denna kategori är: Pralinhuset, Börslycke Gård och Julita Rapsolja.

Kriterier för märkning med "Klassiskt Mathantverk"

Produkterna ska:

• vara tillverkade hantverksmässigt av genuina råvaror

• hålla hög kvalitet

• gärna vara lokalt tillverkade

• gärna ha anknytning till en gård, en bygd eller en mattradition

• inte innehålla onödiga tillsatser

• vara lätta att spåra