Svensk korv

Bland våra svenska korvar finner du varumärken som Heberleins och Lindahls. Det är mycket högkvalitativa produkter som man verkligen kan kalla ett klassiskt mathantverk. Vi har både rökta korvar, korvpålägg och fin Chorizo i vårt sortiment. Vill du testa en korv som sticker ut ska du testa bamsekorven som är vad den heter, en riktig bamse. Som påläggskorv har fin lökkorv i ring och även en klassisk lantkorv där du själv får bestämma hur tjocka skivor du vill ha. Vi har även svensk korv i form av salami gjord på svenskt lamm med goda kryddningar så som grönpeppar och en variant med ramslök.

Ordet korv kommer av fornnordiska korver. Ursprunget är omdiskuterat, men man tror att det är samma ord som det isländska kurfr, som betyder avskuren bit, stump,. Sedan medeltiden har även ordet pölsa använts för korv i svenskan, men i modern tid syftar ordet främst på maträtten pölsa. Svensk korv och korvkultur kommer framför allt från Tyskland, Frankrike och Italien.

 

För närvarande fungerar kylda hemleveranser av delikatesser i Borås, Enköping, Eskilstuna, Göteborg, Habo, Helsingborg, Huskvarna, Jakobsberg, Jönköping, Kungälv, Landskrona, Landvetter, Lerum, Linköping, Lund, Malmö, Mullsjö, Mölndal, Norrköping, Solna, Stockholm, Södertälje, Trelleborg, Täby, Umeå, Upplands Väsby, Uppsala, Vaggeryd, Västerås, Växjö, Ystad, Åkersberga, Ängelholm och Örebro. Utöver orterna ovan kan vi också leverera till ett stort antal närområden. Kolla gärna i kassan om du får upp Bring som leveransalternativ. Där vi inte kan leverera med kylbil har vi ett samarbete med PostNord hemleverans för icke kylda produkter.

Läs mer