Ostar

Här har vi samlat en mängd olika typer av ost som smakmässigt kompletterar våra övriga delikatesser hos oss på Lindahls Deli. Vi kan erbjuda ett mycket stort sortiment av olika ostar med fantastiska smaker och konsistenser. Hos oss på Lindahls Deli sätter ni enkelt ihop en fantastisk ostbricka med ostar från Sverige och övriga Europa. Allt från klassisk svensk hårdost som Präst®, Herrgård® och Grevé® till de finaste franska mögelostarna, t.ex. Brie de Meaux, Camembert och Brillat Savarin till italienska ostar, Peccorino, Gorgonzola och Parmigiano Reggiano. Vi har även Vacche Rosse där mjölken kommer från de röda korna.

Köp Ostar till ostbricka

För att få till perfekt ost till ostbricka rekommenderar vi att man kombinera ostar tillverkade av ko-, get- och fårmjölk. Självklara tillbehör är marmelad, frukt och kex och dessa kan man kombinera och välja ut baserat på säsong, tycke och vad man personligen föredrar. Experimentera gärna med smakerna och våga testa olika typer av mögelostar då ingen mögelost är den andra lik. För en bra kombo behöver man både vitmögelost, blåmögelost samt hårdostar som till exempel Parmigian Reggiano. Titta gärna in på filmen Maxad Ostbricka med Edin Dzemat här så får bra tips på ost till ostbricka.

Vin och ost går ju som bekant hand i hand, och det kan ibland vara svårt att välja ut och kombinera vilket vin som passar till vilken ost - och vise versa. Bästa tipset när det kommer till viner är att utgå efter ursprunget på osten och undersöka vad man brukar dricka för vin till dessa. Söta viner passar exempelvis mycket bra till lite saltare ostar då man bryter av sältan på ett fint och trevligt sätt, medans ett torrare vin passar bra till ostar med djup smak.

Oavsett vilken typ av ostbricka du är ute efter så kan vi på Lindahls Deli hjälpa dig med att sätta ihop en lyxig och god ostbjudning. En bra regel man kan utgå från är att less is more - en enkel ostbricka med ostar av högre kvalité blir oftast bäst, så satsa på ostar av hög klass och smak.

Läs mer
Mer inom Ostar:

Så beställer du ost & delikatess hem till dörren

Välj några egna favoriter eller varför inte testa någon av våra specialkomponerade deliboxar? För närvarande fungerar kylda hemleveranser av delikatesser i Borås, Enköping, Eskilstuna, Göteborg, Habo, Helsingborg, Huskvarna, Jakobsberg, Jönköping, Kungälv, Landskrona, Landvetter, Lerum, Linköping, Lund, Malmö, Mullsjö, Mölndal, Norrköping, Solna, Stockholm, Södertälje, Trelleborg, Täby, Umeå, Upplands Väsby, Uppsala, Vaggeryd, Västerås, Växjö, Ystad, Åkersberga, Ängelholm och Örebro. Utöver orterna ovan kan vi också leverera till ett stort antal närområden. Kolla gärna i kassan om du får upp Bring som leveransalternativ. Där vi inte kan leverera med kylbil har vi ett samarbete med PostNord hemleverans för icke kylda produkter.