Ostar

Här har vi samlat en mängd olika typer av ostar som smakmässigt kompletterar våra övriga delikatesser hos oss på Lindahls Deli. Vi har en enorm bredd av olika ostar, allt från klassisk svensk hårdost till de finaste franska mögelostarna till italienska ostar, så som parmesan. Välj några egna favoriter eller varför inte testa vår specialkomponerade delibox?

  • Ostkompaniet Ca 500 g
    En ny rundpipig ost, som utvecklats speciellt av Ostkompaniet. Den har en beh...
    Kilovara
    Ca. 54 kr/förp
    Jfr. pris 108 kr/kg
    Ca. vikt: 500 g
    Löpande inleverans
  • Rouzaire 250 g
    Vitmögelost som har mjuk och smidig konsistens. Smaken är nötig med en viss s...
    79 kr
    Löpande inleverans
  • Wernersson 250 g
    Osten är av typ Pasta Filata, dit även Mozzarella och Buratta hör. Ostmassan ...
    60 kr
    Löpande inleverans
  • Ostkompaniet Ca 500 g
    PRÄST® 35% en klassisk svensk Präst® som mognadslagras med stor omsorg för at...
    Kilovara
    Ca. 75 kr/förp
    Jfr. pris 149 kr/kg
    Ca. vikt: 500 g
    I lager
  • Wernersson 200 g
    En italiensk hårdost tillverkad av opastöriserad fårmjölk. Osten delas in i t...
    55 kr
    I lager
  • Ostkompaniet Ca 190 g
    Brie de Meaux - Kungen av ostar sedan 1814 och det fortsätter osten leva upp ...
    Kilovara
    Ca. 63 kr/förp
    Jfr. pris 330 kr/kg
    Ca. vikt: 190 g
    Löpande inleverans
  • Fromagerie de l'ermitage 125 g
    En äkta Camembert härstammar sedan av slutet av 1700-talet från Normandie. Sm...
    38 kr
    Löpande inleverans
  • Lindahls Deli
    Vill du briljera med en perfekt kombinerad ostbricka till helgen. Köp vår ost...
    359 kr
    Löpande inleverans
  • Ponte reale 125 g
    Michelangelos buffelmozzarella är klotformad. Trådig i konsistensen och ska h...
    35 kr
    Löpande inleverans
  • Caseificio Palazzo 120 g
    Burrata har blivit kallad "drottningen av mejeriprodukter" runt om i världen....
    39 kr
    Löpande inleverans
  • Ostkompaniet 180 g
    FORMAGGIO DIVINO är en smakrik hårdost som lagrats i 12 månader. Osten har en...
    49 kr
    I lager
  • Wernersson Ca 800 g
    Blå Gourmet är en lagrad hårdost som förädlas hos Wernersson Ost. Osten är bl...
    Kilovara
    Ca. 119 kr/förp
    Jfr. pris 149 kr/kg
    Ca. vikt: 800 g
    I lager
  • Wernersson Ca 700 g
    Danbo Svart har låtits mogna i minst 15 veckor. Konsistensen är mjuk med få s...
    Kilovara
    Ca. 105 kr/förp
    Jfr. pris 150 kr/kg
    Ca. vikt: 700 g
    Löpande inleverans
  • Fromagerie de l'ermitage 180 g
    Langres är en fransk kittost från Langres-platån som ligger i regionen Champa...
    65 kr
    Löpande inleverans
  • Rouzaire 100 g
    Brillat Savarin är en mycket mjuk och krämig vitmögelost med hög fetthalt och...
    39 kr
    Löpande inleverans
  • Ostkompaniet Ca 500 g
    Wista Härads Apel, är en grynpipig ost varsamt lagrad vid Vätterns rand under...
    Kilovara
    Ca. 74 kr/förp
    Jfr. pris 148 kr/kg
    Ca. vikt: 500
    I lager
  • Wernersson 100 g
    En unik ost tillverkad av mjölk från speciellt uppfödda får. Osten som mognas...
    43 kr
    Löpande inleverans
  • Wernersson 150 g
    Italiensk hårdost som även benämns Parmesan. Tillverkad av opastöriserad komj...
    64 kr
    I lager
  • Rouzaire 500 g
    Brillat Savarin är en mycket mjuk och krämig vitmögelost med hög fetthalt och...
    189 kr
    Löpande inleverans
  • Ostkompaniet Ca 500 g
    CRIANZA POTSDAMER 28% en rundpipig ost i block med en mild och lätt nötig sma...
    Kilovara
    Ca. 54 kr/förp
    Jfr. pris 108 kr/kg
    Ca. vikt: 500 g
    I lager
  • Ciresa 200 g
    Tillverkas i norra Italien. Då osten är ca 4 veckor så görs hål med lite stör...
    49 kr
    I lager
  • Wernersson 250 g
    En begränsad produktion av Parmigiano Reggiano då den tillverkas av mjölk frå...
    199 kr
    Löpande inleverans
  • Rouzaire 180 g
    En fransk vitmögelost, likt brie, tillverkad av pastöriserad komjölk. Osten d...
    103 kr
    ( 129 kr)
    Löpande inleverans
  • Von Mühlenen Ca 150 g
    Le Gruyère Premier Cru är en av världens godaste ostar. Något som bevisas av ...
    Kilovara
    Ca. 80 kr/förp
    ( 95 kr)
    Jfr. pris 536 kr/kg
    Ca. vikt: 150 g
    I lager
Totalt 48 poster
Sida 1 av 2
1 2
 

Ost

Ost kan tillverkas på de flesta typer av mjölk. Osttillverkning kallas för ystning. Tillverkningen inleds med olika typer av behandling som till exempel pastörisering och en standardisering av fetthalten. Efter det tillsätter man ämnen som löpe eller ystenzym som får ostmassan att koagulera och därmed avskiljs från vasslen. Sedan måste man tillsätta syra som får ostmassan att stelna. Man tillsätter också oftast mjölksyra. När osten har koagulerat pressar man ostmassan vilket för med sig att man får ut den sista vasslen ur osten. Om en ost blir grypipig likt en Präst® eller rundpipig likt en Herrgård® eller Grevé® beror på om man pressar osten ovan vatten (vassle) eller under. Efter pressningen sker ytterligare behandling som till exempel saltning i saltlake i stora bassänger. Det sista är att skydda ytan med, vax, paraffin eller en mognadspåse av plast. Visste du att det går åt ca 10 liter mjölk för att tillverka 1 kg ost?