" />

Pasta

Pastan till både vardag och fest!

Här finner du fantastiskt god och härlig pasta, både torr och glutenfri.
Vi hämtar pastan från dess hemland Italien och kan erbjuda varumärket La Fabbrica della Pasta

Att producera pasta i Gragnano är en konst som ärvs från generation till generation. Mr Mario Moccia startade sin första pastafabrik redan i början av 1940-talet. Pastan tillverkas enligt gamla traditioner och under ett visst hemlighetsmakeri. Att födas i Gragnano innebär att växa upp omgiven av smaken och doften av durumvete. Det är en magisk atmosfär som du bär med dig under hela ditt liv.

Italiensk pastasås

Som tillbehör till pastan ska man givetvis ha en äkta italiensk pastasås. Vi erbjuder perfekta pasta & tomatsåser, både naturella och med olika smaksättningar. 

Är du sugen på något nytt? Testa gärna någon av våra färdiga Deliboxar där vi plockat ihop allt du behöver för en god pastamåltid.

För närvarande fungerar kylda hemleveranser av delikatesser i Borås, Enköping, Eskilstuna, Göteborg, Habo, Helsingborg, Huskvarna, Jakobsberg, Jönköping, Kungälv, Landskrona, Landvetter, Lerum, Linköping, Lund, Malmö, Mullsjö, Mölndal, Norrköping, Solna, Stockholm, Södertälje, Trelleborg, Täby, Umeå, Upplands Väsby, Uppsala, Vaggeryd, Västerås, Växjö, Ystad, Åkersberga, Ängelholm och Örebro. Utöver orterna ovan kan vi också leverera till ett stort antal närområden. Kolla gärna i kassan om du får upp Bring som leveransalternativ. Där vi inte kan leverera med kylbil har vi ett samarbete med PostNord hemleverans för icke kylda produkter.

Utöver dessa orter kan vi också leverera till ett stort antal närområden. Kolla gärna i kassan om du får upp Bring som leveransalternativ. Där vi inte kan leverera med kylbil har vi ett samarbete med PostNord hemleverans för icke kylda produkter. 

Läs mer
Mer inom Pasta:

Pasta

Den vanligaste pastan i Sverige är troligen makaroner. Makaronen har funnits i Sverige sedan 1930-talet och är idag en självklarhet i varje svenskt hem.

Pastasorter

Under de senaste decennierna har många andra pastaformer gjort sitt intåg i Sverige. Några av dessa är Tagliatelle, Penne, Fetuccine, Tortellini, Tortelloni eller Gnocchi. Detta är bara en bråkdel av de pastasorter som numera finns i våra livsmedelsbutiker.

Penne

Penne är cylinderformad och ordet penne kommer från det italienska ordet för penna.

Fettuccine

Fettuccine är en typ av pasta som är populär i bland annat det toskanska köket. Det är en platt, tjock pasta som traditionellt är gjord av ägg och mjöl.

Tortellini

Tortellini, kommer från det italienska ordet "torta" och är en sorts ringformad pasta som kan ha olika typer av fyllning i som till exempel skinka eller svamp. Tortellini kommer ursprungligen från den italienska regionen Emilia-Romagna och där serverar man med buljong, med grädde, eller med en ragu.

Gnocchi

Gnocchi kan tillverkas av många olika råvaraor, så som vetemjöl eller mannagryn, men främst förknippar man nog Gnocchi med potatis. I Italien är det vanligt att man äter Gnocchi som en förrätt.

Här hos oss på Lindahls Deli hittar du både torr pasta och färsk pasta som smakmässigt med fördel kan kombineras med övriga delikatesser i vår butik. Självklart får du dina delikatesser hemkörda till din dörr.
Varsågod och låt dig väl smaka!
Läs mer om italienska delikatesser här>