Hanssons

Hanssons har en lång historia på Västkusten. Den sträcker sig ända tillbaka till 1880-talet och handlar framförallt om två familjeägda företag: Bröderna Hansson och Feskarbröderna.
På 1880-talet startade Bröderna Hansson ett handels- och exportföretag som till stor del ägnade sig åt sillexport, huvudsakligen till Tyskland. Efter andra världskriget blev verksamheten mer grossistbaserad, inte minst när storköken tog fart på 1950-talet.Feskarbröderna har sitt ursprung från 1930-talet då grundaren Arvid Nilsson hade två fiskaffärer i Masthugget i Göteborg. När han dog i unga år 1938 fick hans 13-åriga son Rolf ta över verksamheten. Rolf kom att bli en av Göteborgs mest framgångsrika fiskhandlare och tillsammans med sina barn utvecklade han företaget. Bland annat hade de under 1970-talet flera fiskbilar som sålde fisk och skaldjur i södra och mellersta Sverige

I början på 1980-talet gick Bröderna Hansson och Feskarbröderna samman och blev ett unikt företag i Sverige. Ingen annan kunde visa upp en sådan djup och bred kunskap och lång erfarenhet inom de olika grenarna av fiskenäringen. Med den här stabila grunden utvecklades också sortimentet med färdigrätter, sallader och tillbehör. Förutom grossistförsäljning öppnades också två butiker i Göteborg under namnet Feskarbröderna, en i Nordstan och en på Frölunda Torg. De finns fortfarande kvar och är mycket populära. Idag ingår Hanssons i den internationella koncernen Huitai Investment Group. Det innebär att vår marknad nu är mycket större och att försäljning sker till fler länder. Precis som tidigare finns vi i Göteborgs Fiskhamn och vi fortsätter att med stor passion producera, förädla och sälja färska fisk- och skaldjursprodukter. Våra kunder är allt från restauranger, skolkök och delikatessbutiker till matgrossister och livsmedelskedjor.

Sedan våren 2019 ingår även Fiskexporten i Varberg i Hanssons familj. De tillför en ny dimension till våran produktkatalog i form av egen produktion av sillar, såser, pannfärdigt och smörgåsdelikatesser.