Hem/ MAT & DRYCK / Drycker

Drycker

Dryck som passar både vardag och fest!

Vi har samlat ett antal drycker som tillför lite extra till fest och vardag. Fantastiska smaker, helt alkoholfria eller med låg alkoholhalt. Vi har bland annat vår omåttligt populära must där ren äppelmust är grunden men vi har även flera som är blandade med andra frukter och är fantastiskt goda. Bäst av allt, 100% naturligt. Ett bra utbud av alkoholfria viner, mousserande vin där den ena är gjord på druvan Glera som är samma druva som i Prosecco. Vårt alkoholfria vin från Pierre Zero Merlot serverades som alkoholfritt alternativ vid nobelbanketten 2018 och 2019. Flertalet av våra viner är lämpliga för veganer, då inga animaliska processhjälpmedel används i produktionen. Även lokala drycker som tillverkas på fruktodlingarna vid Vätterns sydöstra kant utanför Jönköping finns i sortimentet. Våra produkter levereras med hemleverans och kylda varor levereras med hemleverans i obruten kyldkedja. För närvarande fungerar kylda hemleveranser av delikatesser i Borås, Enköping, Eskilstuna, Göteborg, Habo, Helsingborg, Huskvarna, Jakobsberg, Jönköping, Kungälv, Landskrona, Landvetter, Lerum, Linköping, Lund, Malmö, Mullsjö, Mölndal, Norrköping, Solna, Stockholm, Södertälje, Trelleborg, Täby, Umeå, Upplands Väsby, Uppsala, Vaggeryd, Västerås, Växjö, Ystad, Åkersberga, Ängelholm och Örebro. Utöver orterna ovan kan vi också leverera till ett stort antal närområden. Kolla gärna i kassan om du får upp Bring som leveransalternativ. Där vi inte kan leverera med kylbil har vi ett samarbete med PostNord hemleverans för icke kylda produkter.

Läs mer
Mer inom Drycker:

Must

Äppelmust är en dryck gjord på äpplen som man krossar och sedan pressar saften ur. Äppelmust är 100% äpplen, helt utan tillsatser eller tillsatt socker och det går åt ungefär 2 kg äpplen för att göra 1 liter must. Äppelmust finns både ofiltrerad och filtrerad. Äppelmust kan man göra på ensortsäpplen eller på en blandning av olika sorter. En pastöriserad must kan man låta lagras för att få ny karaktär likt ett vin.
MUST>

Alkoholfritt vin

Alkoholfritt vin tillverkas på precis samma sätt som ett vin med alkohol där man sedan tar bort alkoholen. Man kallar det även ibland för avalkoholiserat vin. Vinet blir lätt lite sötare när man tar bort alkoholen eftersom alkoholen lyfter fram både doft och smak. När alkoholen tas bort behöver man balanserat upp vinet med något annat och tillsätter då socker eller druvjuice istället. För att göra vinet alkoholfritt använder man oftast en vakuumdestillation. Med hjälp av vakuum får man alkoholen att koka redan i rumstemperatur vilket gör att vinet har mindre risk att få kokta smaker i processen. Man har oftast kvar en liten mängd alkohol, dels för att nästan är omöjligt att helt få bort alkoholen och dels för att alkoholen lyfter smak och arom.
ALKOHOFRIA VINER>