Caviar

När man pratar om delikatesser ligger caviar från störfiskar i toppen av listan. Passa på att njuta av vår caviar gärna tillsamman med blinier som en förrätt. Vår Caviar kommer från GASTROunika Selected Caviar som produceras på en vacker och hållbart producerande farm i Belgien där störarna simmar både utom- och inomhus. Här hittar du också vår fina regnbågsrom från Rossini Caviar. Perfekt att använda som smakhöjare till såser samt garnering av fisk eller skaldjursrätter samt sallader.

 

 

Läs mer
  • Gastrounika 10 g
    Detta är antingen baerii eller en korsning mellan osietra och baerii. Äggen ä...
    399 kr
    I Lager
  • Gastrounika 30 g
    Detta är antingen baerii eller en korsning mellan osietra och baerii. Äggen ä...
    699 kr
    I Lager
  • Gastrounika 30 g
    Detta är en korsning mellan osietra och baerii, som ger en enormt vacker stör...
    829 kr
    I Lager
  • Gastrounika 30 g
    OSIETRA kommer från stör främst från området Kaspiska havet, även kallad rysk...
    929 kr
    I Lager
  • Gastrounika 10 g
    Detta är antingen baerii eller en korsning mellan osietra och baerii. Äggen ä...
    618 kr
    I Lager
  • Gastrounika 30 g
    Detta är antingen baerii eller en korsning mellan osietra och baerii. Äggen ä...
    918 kr
    I Lager
  • Gastrounika 30 g
    Detta är en korsning mellan osietra och baerii, som ger en enormt vacker stör...
    1048 kr
    I Lager
  • Gastrounika 30 g
    OSIETRA kommer från stör främst från området Kaspiska havet, även kallad rysk...
    1148 kr
    I Lager
  • 95 g
    Fantastisk Regnbågsrom från Rossini Caviar. Perfekt att använda som smakhöjar...
    199 kr
    I Lager
  • 135 g
    Dessa mycket goda Blinier är ett perfekt tillbehör till din Caviar, eller ser...
    49 kr
    I Lager
  • Lindahls Deli
    I denna Delibox har vi satt ihop en riktigt lyxig kombination av 2st olika Ca...
    1438 kr
    I Lager

Caviar

"Kaspisk" eller "rysk" caviar som den ofta kallas är fiskrom från arten störfiskar och är en riktig delikatess som produceras i flera olika länder där Iran och Ryssland är världsledande. Den mest exklusiva är den som kommer ifrån beluga, ossetra och sevruga. Caviar indelas efter kornstorlek och störart. Caviar från stör har ätits i Europa sedan medeltiden och då i Italien där europeisk stör fanns i stora mängder. Den ryska och persiska blev en delikatess i Europa först på 1900 talet. Caviar skall serveras i iskylda skålar eller på en tesked gjord av pärlemor. Man kan även äta den på ett rostat bröd eller på blinier med en stänk av citron. Till detta dricker man med fördel en god champagne.