Hem/ MAT & DRYCK / Fisk & Skaldjur / Caviar / Caviar GASTROunika-Platinum

Caviar GASTROunika-Platinum

Caviar GASTROunika-Platinum

Detta är en korsning mellan osietra och baerii, som ger en enormt vacker stör och enastående ägg. Stören är på skördetidpunkten oftast 8-10 år och äggen upp till 3,5 mm. Färgen varierar från olivgrön över djup mörkgrön. Smaken är elegant krämig med inslag av nötter, mineraler och en komplex och bred eftersmak. Du kan även köpa till en snygg förpackning med din Caviar, denna innehålleräven en Caviarsked, samt en öppnare till burken så du inte skadar den.

Ett tips.
Ät gärna din caviar tillsammans med blinier och smetana, toppa detta med nyhackad gräslök och servera tillsammans med ett glas iskall Champagne.

Läs mer
  • Volym: 30 g
Lagerstatus: Ej i lager
829 kr /St
Tillfälligt slutsåld

OBRUTEN KYLKEDJA TILL DIN DÖRR –LEVERANS PÅ TORSDAGAR

Ingredienser

  • Ingredienser: Stör, Kaviar, Salt

OBS! Förändringar i produkternas innehåll kan ske. Kontrollera därför alltid produktinformationen som står på förpackningen vid leveransen.

Allergener

  • Allergener: FISK

Volym

  • Volym: 30 g

Ursprung

  • Ursprung: Belgien

Näringsämnen per 100 g

Energi 1075 kj / 258 kcal

Fett 16,3 g

varav mättat fett 15,56 g

Kolhydrater 0,6 g

varav sockerarter 0,2 g

Protein 27,6 g

Salt 3,04 g

 
OM VARUMÄRKET

GASTROunika Selected Caviar kommer från en vacker och hållbart producerande farm i Belgien där störarna simmar både utom- och inomhus. Det handlar om en särskilt utvald och hand-selekterad kaviar, som kan följas helt tillbaka till den enskilda stören – alltihop i ett nära samarbete med CITES (Convention of International Trade in Endangered Species). Kaviaren är helt utan tillsatser – bara 3,4 % salt, inget annat! Farmen avlar och producerar själv fodret till sina störar – noggrant ihopsatt så den stämmer överens med den föda stören naturligt lever av i det Kaspiska Havet. GASTROunika har genom ett längre utvecklingssamarbete med farmen uppnått en enastående fin kaviar – bland annat genom speciell och noggrann selektering av de störar som skall användas för GASTROunika Selection. Resultatet är en vacker, smakrik och krämig kaviar – alldeles ren med smak av färska nötter, äggula, hav, god syrlighet och lätt mineralitet som avslutas med en lång och djup smak av umami. Det er en stor glädje för oss att GASTROunika-Caviar har placerat sig helt i toppen i Børsens blindtest i Danmark.

Läs mer