Hem/ MAT & DRYCK / Kött & Chark

Kött & Chark

Charkdisken med de finaste köttdetaljerna. 

I vår härliga charkdisk hittar du produkter från utvalda delar av Europa. Här har vi vårt egna varumärke Lindahls, med svenska klassiker så som lättrökta isterband, wienerkorv, bamsekorv lantkorv m.m alla gjorda på svensk köttråvara. I vårt charksortiment har vi även valt att arbeta med omåttlig populära Heberleins som röker på gammeldags vis över en pyrande spånbädd av bok eller enris. I Heberleins produkter finns endast kött från oxe, gris och kalv från Svenska gårdar. Vi har även en småskalig leverantör av lamm som heter Kullans lycka. Det är deras fantastiska får som bildar navet i Kullans Lycka. Köttets ursprung är från den egna gården eller nära gårdar i Skaraborg. Hela djuret är viktigt och tas om hand - allt från köttet till ullen och fårskinnen. Djur som är uppväxta på kärlek och omsorg.
I sortimentet finns även Iberico-skinka från Spanien, lufttorkad Bresaola och prosciutto från Italien och mycket mer. 

För närvarande fungerar kylda hemleveranser av delikatesser i Borås, Enköping, Eskilstuna, Göteborg, Habo, Helsingborg, Huskvarna, Jakobsberg, Jönköping, Kungälv, Landskrona, Landvetter, Lerum, Linköping, Lund, Malmö, Mullsjö, Mölndal, Norrköping, Solna, Stockholm, Södertälje, Trelleborg, Täby, Umeå, Upplands Väsby, Uppsala, Vaggeryd, Västerås, Växjö, Ystad, Åkersberga, Ängelholm och Örebro. Utöver orterna ovan kan vi också leverera till ett stort antal närområden. Kolla gärna i kassan om du får upp Bring som leveransalternativ. Där vi inte kan leverera med kylbil har vi ett samarbete med PostNord hemleverans för icke kylda produkter.

Läs mer
Mer inom Kött & Chark:
Totalt 51 poster
Sida 1 av 3
1 2 3

Kött & Chark

Ordet charkvaror kommer från de franska orden för kokt kött (Chair cuite) vilket innebär att köttet är tillagat eller berett. Charkprodukter är kött som på något vis har bearbetats. Typiska svenska charkuterier är falukov, julskinka och småländska isterband men det har också på senare tid blivit mycket populärt med medelhavscharkuterier såsom prosciutto, coppa och salami.