Italiensk korv

Vi har italiensk korv som passar till tapasbrickan så som cacciatore DOP och Salami di Milano eller en härlig färskkorv i form av Salsiccia från Toscana att avnjuta med en god pasta. Valen är många och vi kan lova att du inte kommer bli besviken. En god italiensk salami är ett måste på en riktigt bra tapasbricka.

Salsiccian från Toscana

Missa inte mångas favorit som är vår salsiccia från Toscana med fänkål. Denna salsicciakorv som är en färsk korv är något utöver det vanliga och fungerar utmärkt på tapasbrickan, tillsammans med en pasta, eller att bara äta som den är med till sötstark senap. Samma salsiccia finns utan fänkål om man föredrar det.

Salamin från Italien, i bit eller skivad

Pröva gärna också vår goda italienska salami. Vi har italiensk salami både i bit och skivad, samt en variant med härlig färsk tryffel som ger en extra kick till smakerna.

Läs mer

Italiensk korv

Italiensk korv är vida känd för sin höga kvalité. De mest kända italienska korvarna är Mortadella, Salami och Salsiccia. Vi har valt att ha både skivad korv och korv i hel bit där man själv kan välja hur tjocka bitar man vill ha. Salsiccia betyder korv på italienska och finns i många olika varianter med olika kryddningar. Korv har tillverkats i Italien sedan ca 400 år före Kristus när folkslaget Lukanerna lärde sig konsten att konservera kött genom att stoppa det i gristarmar. Vi har både färsk, torkad och rökt italiensk korva som alla får olika karaktär.
Läs mer om italienska delikatesser här>