Ölkorv

Här har har vi samlat ölkorvar av riktigt hög kvalité. Vi har bland annat svensk ölkorv, rackebajsare och heberleinare från Heberleins som vi tycker är den bästa ölkorven. Korvarna har mycket karaktär och stark smak. Korven röks på gammeldags vis över över en pyrande spånbädd av bok eller enris. God mat kräver råvaror av fin kvalitet som sköts och bereds med omsorg. Passar utmärkt i grytor eller som en aptitretare. Lägg korven på grillen så får du en riktigt stark ölkorv med mycket hetta. Produkterna levereras med hemleverans i obruten kylkedja. För närvarande fungerar kylda hemleveranser av delikatesser i Borås, Enköping, Eskilstuna, Göteborg, Habo, Helsingborg, Huskvarna, Jakobsberg, Jönköping, Kungälv, Landskrona, Landvetter, Lerum, Linköping, Lund, Malmö, Mullsjö, Mölndal, Norrköping, Solna, Stockholm, Södertälje, Trelleborg, Täby, Umeå, Upplands Väsby, Uppsala, Vaggeryd, Västerås, Växjö, Ystad, Åkersberga, Ängelholm och Örebro. Utöver orterna ovan kan vi också leverera till ett stort antal närområden. Kolla gärna i kassan om du får upp Bring som leveransalternativ. Där vi inte kan leverera med kylbil har vi ett samarbete med PostNord hemleverans för icke kylda produkter.

Läs mer

Vad är ölkorv?

Ölkorv är ofta lite smalare korvar med mycket smak och karaktär. Korven är oftast kraftigt rökt och torkad och har därför oftast en bättre hållbarhet och klarar sig till och med bra utan kyla.

Varför heter det ölkorv?

Ölkorv som namn är en typisk svensk företeelse som man tror kom till Sverige ifrån Tyskland och blev mycket populärt i Sverige under slutet av 1900-talet. Man kan tänka sig att namnet kommer ifrån att dessa smala korvar fått sitt namn ifrån att de passar utmärkt som snacks till just en kall öl.