Hem/ MAT & DRYCK / Olja & Vinäger / Balsamicovinäger / Acetaia Sereni Balsamico di Modena IGP. Lagrad på fat i minst 5 år.

Acetaia Sereni Balsamico di Modena IGP. Lagrad på fat i minst 5 år.

Acetaia Sereni Balsamico di Modena IGP. Lagrad på fat i minst 5 år.

Balsamvinäger gjord på gårdens egna druvor av arterna Lambrusco och Trebbiano. Denna Balsamvinäger har lagrats på ekfat i minst 5 år. Fatlagringen förstärker och koncentrerar alla aromer och du får en fräsch och balanserad produkt att använda dagligen som smakförhöjare. Ursprungligt har man låtit druvmust koka långsamt över direkt eld och sedan blandat med vinäger på traditionellt sätt. Här får du en exklusiv balsamvinäger di Modena men fortfarande till ett rimligt pris. 
Det finns Balsamvinäger och det finns Balsamvinäger di Modena. Det är bara den senare som kan bli områdes- eller ursprungsskyddad. När vi tänker på Balsamvinäger så är det främst Balsamvinäger di Modena vi tänker på och det är också där du finner den allra finaste. Den områdesskyddade (I.G.P) och den ursprungsskyddade (D.O.P) tillverkas enbart i Modena området och Emilio Romagna.
Balsamico Tradizionale di Modena (D.O.P) är den finaste och tillverkas enbart i små volymer och under mycket stränga EU regler. Ursprungsskyddad
Den är minst 12 eller 25 år
Den har en syrahalt på 4,5 % och den densitet på minst 1,33
Den består av enbart druvmust av druvorna Trebbiano och Lambrusco (det finns även några små lokala sorter som är godkända)
Tillverkas endast i Modena och Emilio Romagna
Lagras på flera olika fat av olika träslag.
Fylls på en speciell 10 cl flaska
Kontrolleras, godkänns och numreras av Consortzio Aceto Balsamico di Modena.
Balsamico di Modena I.G.P styrs också av ett flertal EU regler varav du finner de viktigaste här.
Syrahalten ska vara 6 % och en densitet på minst 1,06
Innehåller druvmust och vinäger från druvorna Trebbiano och Lambrusco (det finns även några små lokala sorter som är godkända).
Tillverkas endast i Modena och Emilio Romagna
Måste vara lagrat på fat minst 60 dagar
Fylls på flaskor enbart i följande format, 2 cl, 25 cl, 50 cl, 75 cl, 1l, 2l, 3l och 5 l. Plast är enbart tillåtet för 2 liter eller större
Tillsats av karamellfärg och sulfiter utöver de naturliga är tillåtet till bestämda gränser

Acetaia Sereni
Familjen Sereni har tillverkat Balsamico di Modena i närmre 100 år. Det startade med Farmor Santina varje år gjorde några fat som en tradition och till familjebruk så som sedan var på den tiden och därefter tog sonen Attilio över detta verk och utvecklade det. Sonsonen Pier Luigi var den som utvecklade det till den kommersiella verksamhet vi ser idag. Idag är nästa generation väl involverad i verksamheten. Familjens gård ligger i södra Modena området nära samhället Villabianca. Gården ligger välskyddad för såväl vindar, stora vägar och industriområden. Till balsamvinägern används enbart gårdens egna druvor av Trebbiano och Lambrusco. Här kokas musten och lagras sedan på gårdens mer än 1500 tunnor på traditionsenligt sätt och förpackas i de vackra flaskor vi ser idag. Förutom Balsamico di Modena gör familjen Sereni även Codimento och Agrodolce av olika slag som en utveckling av Balsamicon. Idag tillhör man en av topproducenterna i Modena och fick av affärstidningen Forbes 2021 utnämningen Excellente som en av enbart 100 i Italien inom mat, vin, hotell och restaurang.
Du har möjlighet att besöka gården, där finns en utställning och möjlighet till provsmakning av gårdens produkter. Du kan också ligga över på deras Agroturismo och äta på deras populära restaurang i de otroligt vackra omgivningarna.

Läs mer
  • Volym: 0,250
Lagerstatus: I lager
250 kr /St

OBRUTEN KYLKEDJA TILL DIN DÖRR –LEVERANS PÅ TORSDAGAR

Ingredienser

  • Ingredienser: Druvmust, vinäger. Innehåller naturligt förekommande SULFITER. Syrahalt 6 % Densitet 1,26

OBS! Förändringar i produkternas innehåll kan ske. Kontrollera därför alltid produktinformationen som står på förpackningen vid leveransen.

Allergener

  • Allergener: SULFITER

Volym

  • Volym: 0,250

Ursprung

  • Ursprung: Italien

Näringsämnen per 100 g

Andra varor från samma varumärke

  • 1995 kr
    I lager
  • 395 kr
    I lager
  • 119 kr
    I lager
  • Andra varor från samma varugrupp

  • 100 kr
    ( 179 kr)
    I lager
  • 395 kr
    I lager
  • 100 kr
    ( 179 kr)
    Ej i lager
    Tillfälligt slutsåld
  • 79 kr
    I lager
  •  
    OM VARUMÄRKET

    Acetaia Sereni
    Familjen Sereni har tillverkat Balsamico di Modena i närmre 100 år. Det startade med Farmor Santina varje år gjorde några fat som en tradition och till familjebruk så som sedan var på den tiden och därefter tog sonen Attilio över detta verk och utvecklade det. Sonsonen Pier Luigi var den som utvecklade det till den kommersiella verksamhet vi ser idag. Idag är nästa generation väl involverad i verksamheten. Familjens gård ligger i södra Modena området nära samhället Villabianca. Gården ligger välskyddad för såväl vindar, stora vägar och industriområden. Till balsamvinägern används enbart gårdens egna druvor av Trebbiano och Lambrusco. Här kokas musten och lagras sedan på gårdens mer än 1500 tunnor på traditionsenligt sätt och förpackas i de vackra flaskor vi ser idag. Förutom Balsamico di Modena gör familjen Sereni även Codimento och Agrodolce av olika slag som en utveckling av Balsamicon. Idag tillhör man en av topproducenterna i Modena och fick av affärstidningen Forbes 2021 utnämningen Excellente som en av enbart 100 i Italien inom mat, vin, hotell och restaurang.
    Du har möjlighet att besöka gården, där finns en utställning och möjlighet till provsmakning av gårdens produkter. Du kan också ligga över på deras Agroturismo och äta på deras populära restaurang i de otroligt vackra omgivningarna. 
    Det finns Balsamvinäger och det finns Balsamvinäger di Modena. Det är bara den senare som kan bli områdes- eller ursprungsskyddad. När vi tänker på Balsamvinäger så är det främst Balsamvinäger di Modena vi tänker på och det är också där du finner den allra finaste. Den områdesskyddade (I.G.P) och den ursprungsskyddade (D.O.P) tillverkas enbart i Modena området och Emilio Romagna.
    Balsamico Tradizionale di Modena (D.O.P) är den finaste och tillverkas enbart i små volymer och under mycket stränga EU regler. Ursprungsskyddad
    Den är minst 12 eller 25 år
    Den har en syrahalt på 4,5 % och den densitet på minst 1,33
    Den består av enbart druvmust av druvorna Trebbiano och Lambrusco (det finns även några små lokala sorter som är godkända)
    Tillverkas endast i Modena och Emilio Romagna
    Lagras på flera olika fat av olika träslag.
    Fylls på en speciell 10 cl flaska
    Kontrolleras, godkänns och numreras av Consortzio Aceto Balsamico di Modena.
    Balsamico di Modena I.G.P styrs också av ett flertal EU regler varav du finner de viktigaste här.
    Syrahalten ska vara 6 % och en densitet på minst 1,06
    Innehåller druvmust och vinäger från druvorna Trebbiano och Lambrusco (det finns även några små lokala sorter som är godkända).
    Tillverkas endast i Modena och Emilio Romagna
    Måste vara lagrat på fat minst 60 dagar
    Fylls på flaskor enbart i följande format, 2 cl, 25 cl, 50 cl, 75 cl, 1l, 2l, 3l och 5 l. Plast är enbart tillåtet för 2 liter eller större
    Tillsats av karamellfärg och sulfiter utöver de naturliga är tillåtet till bestämda gränser

    Läs mer