Hem/ MAT & DRYCK / Olja & Vinäger / Balsamicovinäger / Acetatia Sereni Aceto Balsamico Tradzionale di Modena D.O.P extra vecchio. Lagrad på fat minst i 25 år.

Acetatia Sereni Aceto Balsamico Tradzionale di Modena D.O.P extra vecchio. Lagrad på fat minst i 25 år.

Acetatia Sereni Aceto Balsamico Tradzionale di Modena D.O.P extra vecchio. Lagrad på fat minst i 25 år.

Extra vecchio betyder extra gammal och mer än 25 år. Den är kokad på must av Trebbianodruvor och utan några som helst tillsatser och som sedan lagrats på fat av olika storlek över åren i olika träslag som ek, mullbär, enbär och kastanj. innan det kontrollerats och tappats på den traditionella flaskan.
Produkten har en Mörkbrun och glänsande färg och en ihållande, sammetslen, komplex, aromatisk, söt och syrlig, välbalanserad smak. Karakteristiska, genomträngande och ihållande aromer gör att den verkligen ska avnjutas. Den är trögflytande genom sin långa lagring
Buteljerad i den speciella sfäriska flaskan med rektangulär bas, designad av Giorgio Giugiaro, förseglad med ett numrerat märke.
Lämplig för användning slutlig smaksättare, t ex att den droppas på parmesanost eller en riktigt fin köttbit eller risotto.
Denna prestigefyllda balsamvinäger kan också användas som matsmältning efter en måltid.
Serenis Balsamico Tradzionale di Modena D.O.P extra vecchio flaska levereras i vackert schatull i körsbärsträ tillsammans med en porslinssked och en hällpip. Även en liten folder med historia och recepttips följer med. Syrahalt 4,5 % Densitet 1,33. 
Det finns Balsamvinäger och det finns Balsamvinäger di Modena. Det är bara den senare som kan bli områdes- eller ursprungsskyddad. När vi tänker på Balsamvinäger så är det främst Balsamvinäger di Modena vi tänker på och det är också där du finner den allra finaste. Den områdesskyddade (I.G.P) och den ursprungsskyddade (D.O.P) tillverkas enbart i Modena området och Emilio Romagna.
Balsamico Tradizionale di Modena (D.O.P) är den finaste och tillverkas enbart i små volymer och under mycket stränga EU regler. Ursprungsskyddad
Den är minst 12 eller 25 år
Den har en syrahalt på 4,5 % och den densitet på minst 1,33
Den består av enbart druvmust av druvorna Trebbiano och Lambrusco (det finns även några små lokala sorter som är godkända)
Tillverkas endast i Modena och Emilio Romagna
Lagras på flera olika fat av olika träslag.
Fylls på en speciell 10 cl flaska
Kontrolleras, godkänns och numreras av Consortzio Aceto Balsamico di Modena.
Balsamico di Modena I.G.P styrs också av ett flertal EU regler varav du finner de viktigaste här.
Syrahalten ska vara 6 % och en densitet på minst 1,06
Innehåller druvmust och vinäger från druvorna Trebbiano och Lambrusco (det finns även några små lokala sorter som är godkända).
Tillverkas endast i Modena och Emilio Romagna
Måste vara lagrat på fat minst 60 dagar
Fylls på flaskor enbart i följande format, 2 cl, 25 cl, 50 cl, 75 cl, 1l, 2l, 3l och 5 l. Plast är enbart tillåtet för 2 liter eller större
Tillsats av karamellfärg och sulfiter utöver de naturliga är tillåtet till bestämda gränser

Läs mer
  • Volym: 0,1 L
Lagerstatus: I lager
1995 kr /St

OBRUTEN KYLKEDJA TILL DIN DÖRR –LEVERANS PÅ TORSDAGAR

Ingredienser

  • Ingredienser: Kokt druvmust, Syrahalt 4,5 % Densitet 1,33

OBS! Förändringar i produkternas innehåll kan ske. Kontrollera därför alltid produktinformationen som står på förpackningen vid leveransen.

Allergener

  • Allergener: INGA

Volym

  • Volym: 0,1 L

Ursprung

  • Ursprung: Italien

Näringsämnen per 100 g

Andra varor från samma varumärke

  • 250 kr
    I lager
  • 395 kr
    I lager
  • 119 kr
    I lager
  • Andra varor från samma varugrupp

  • 100 kr
    ( 179 kr)
    I lager
  • 119 kr
    I lager
  • 250 kr
    I lager
  • 395 kr
    I lager
  •  
    OM VARUMÄRKET

    Acetaia Sereni
    Familjen Sereni har tillverkat Balsamico di Modena i närmre 100 år. Det startade med Farmor Santina varje år gjorde några fat som en tradition och till familjebruk så som sedan var på den tiden och därefter tog sonen Attilio över detta verk och utvecklade det. Sonsonen Pier Luigi var den som utvecklade det till den kommersiella verksamhet vi ser idag. Idag är nästa generation väl involverad i verksamheten. Familjens gård ligger i södra Modena området nära samhället Villabianca. Gården ligger välskyddad för såväl vindar, stora vägar och industriområden. Till balsamvinägern används enbart gårdens egna druvor av Trebbiano och Lambrusco. Här kokas musten och lagras sedan på gårdens mer än 1500 tunnor på traditionsenligt sätt och förpackas i de vackra flaskor vi ser idag. Förutom Balsamico di Modena gör familjen Sereni även Codimento och Agrodolce av olika slag som en utveckling av Balsamicon. Idag tillhör man en av topproducenterna i Modena och fick av affärstidningen Forbes 2021 utnämningen Excellente som en av enbart 100 i Italien inom mat, vin, hotell och restaurang.
    Du har möjlighet att besöka gården, där finns en utställning och möjlighet till provsmakning av gårdens produkter. Du kan också ligga över på deras Agroturismo och äta på deras populära restaurang i de otroligt vackra omgivningarna. 
    Det finns Balsamvinäger och det finns Balsamvinäger di Modena. Det är bara den senare som kan bli områdes- eller ursprungsskyddad. När vi tänker på Balsamvinäger så är det främst Balsamvinäger di Modena vi tänker på och det är också där du finner den allra finaste. Den områdesskyddade (I.G.P) och den ursprungsskyddade (D.O.P) tillverkas enbart i Modena området och Emilio Romagna.
    Balsamico Tradizionale di Modena (D.O.P) är den finaste och tillverkas enbart i små volymer och under mycket stränga EU regler. Ursprungsskyddad
    Den är minst 12 eller 25 år
    Den har en syrahalt på 4,5 % och den densitet på minst 1,33
    Den består av enbart druvmust av druvorna Trebbiano och Lambrusco (det finns även några små lokala sorter som är godkända)
    Tillverkas endast i Modena och Emilio Romagna
    Lagras på flera olika fat av olika träslag.
    Fylls på en speciell 10 cl flaska
    Kontrolleras, godkänns och numreras av Consortzio Aceto Balsamico di Modena.
    Balsamico di Modena I.G.P styrs också av ett flertal EU regler varav du finner de viktigaste här.
    Syrahalten ska vara 6 % och en densitet på minst 1,06
    Innehåller druvmust och vinäger från druvorna Trebbiano och Lambrusco (det finns även några små lokala sorter som är godkända).
    Tillverkas endast i Modena och Emilio Romagna
    Måste vara lagrat på fat minst 60 dagar
    Fylls på flaskor enbart i följande format, 2 cl, 25 cl, 50 cl, 75 cl, 1l, 2l, 3l och 5 l. Plast är enbart tillåtet för 2 liter eller större
    Tillsats av karamellfärg och sulfiter utöver de naturliga är tillåtet till bestämda gränser

    Läs mer