Hem/ MAT & DRYCK / Olja & Vinäger / Olivolja Spanien

Olivolja Spanien

Samtliga våra olivoljor är Extra Virgin eller som vi kallar det i Sverige Extra jungfruolivolja. Detta är en kallextraherad olivolja av hög kvalitet framställd genom en mekanisk process, helt utan tillsatser där temperaturen inte överstiger 27 grader. Olivoljan passar utmärkt till salladen eller i vinägretten.

Läs mer

Spansk Olivolja

Spansk olivolja har en lång historia och Spanien är en av de största producenterna av olivolja i världen. Den vanligaste oliven i Spanien för olivolja är Arbequina som ger en härlig spansk olivolja som är både söt och fruktig men även mindre bitter än många andra olivoljor.

Extra Virgin Spansk Olivolja

Detta är en kallextraherad olivolja (extra virgin) av hög kvalitet framställd genom en mekanisk process, helt utan tillsatser där temperaturen inte överstiger 27 grader i processen.

Tips

När du steker i olivolja, tänk på att du inte får sprakande i pannan på samma sätt som du får när du steker i margarin eller smör, detta beror på att olivoljan innehåller 100% fett och inget vatten. Titta på konsistensen, när olivoljan är lättflytande då är det dags att börja steka.
Läs mer om spanska delikatesser här>