Ostar

Här har vi samlat en mängd olika typer av ost som smakmässigt kompletterar våra övriga delikatesser hos oss på Lindahls Deli. Vi kan erbjuda ett mycket stort sortiment av olika ostar. Allt från klassisk svensk hårdost som Präst®, Herrgård® och Grevé® till de finaste franska mögelostarna, t.ex. Brie de Meaux, Camembert och Brillat Savarin till italienska ostar, Peccorino, Gorgonzola och Parmigiano Reggiano. Vi har även Vacche Rosse där mjölken kommer från de röda korna.

Välj några egna favoriter eller varför inte testa någon av våra specialkomponerade deliboxar?

För närvarande fungerar kylda hemleveranser av delikatesser i Borås, Enköping, Eskilstuna, Göteborg, Habo, Helsingborg, Huskvarna, Jakobsberg, Jönköping, Kungälv, Landskrona, Landvetter, Lerum, Linköping, Lund, Malmö, Mullsjö, Mölndal, Norrköping, Solna, Stockholm, Södertälje, Trelleborg, Täby, Umeå, Upplands Väsby, Uppsala, Vaggeryd, Västerås, Växjö, Ystad, Åkersberga, Ängelholm och Örebro. Utöver orterna ovan kan vi också leverera till ett stort antal närområden. Kolla gärna i kassan om du får upp Bring som leveransalternativ. Där vi inte kan leverera med kylbil har vi ett samarbete med PostNord hemleverans för icke kylda produkter.

Läs mer
Mer inom Ostar:
  • Wernersson 250 g
    Scamorza är av typ Pasta Filata, dit även Mozzarella och Buratta hör. Många i...
    60 kr
    I Lager
  • Wernersson 200 g
    En italiensk hårdost tillverkad av opastöriserad fårmjölk. Osten delas in i t...
    64 kr
    I lager
  • Wernersson 150 g
    Italiensk hårdost som även benämns Parmesan. Tillverkad av opastöriserad komj...
    69 kr
    I Lager
  • Wernersson 250 g
    En begränsad produktion av Parmigiano Reggiano då den tillverkas av mjölk frå...
    209 kr
    I Lager
  • Ostkompaniet Ca 190 g
    Brie de Meaux - Kungen av ostar sedan 1814 och det fortsätter osten leva upp ...
    Kilovara
    Ca. 57 kr/förp
    ( 63 kr)
    Jfr. pris 298 kr/kg
    Ca. vikt: 190 g
    I Lager
  • Rouzaire 100 g
    Brillat Savarin är en mycket mjuk och krämig vitmögelost med hög fetthalt och...
    39 kr
    I Lager
  • Rouzaire 250 g
    Vitmögelost som har mjuk och smidig konsistens. Smaken är nötig med en viss s...
    79 kr
    I Lager
  • Fromagerie de l'ermitage 125 g
    En äkta Camembert härstammar sedan slutet av 1700-talet från Normandie. Smake...
    39 kr
    I Lager
  • Wernersson 250 g
    Camembert i smakfull träask. Smaken är mild, gräddig och fruktig. En äkta Cam...
    55 kr
    I Lager
  • Lindahls Deli
    Vill du briljera med en perfekt kombinerad ostbricka till helgen. Köp vår ost...
    407 kr
    I Lager
  • Fromagerie de l'ermitage 180 g
    Langres är en fransk kittost från Langres-platån som ligger i regionen Champa...
    37 kr
    ( 42 kr)
    I lager
  • Jura Flore 200 g
    Comté som är lagrad i 15 månader. Comté är en fantastisk ost från de franska ...
    103 kr
    Ej i lager
    Tillfälligt slutsåld
  • Von Mühlenen Ca 150 g
    Le Gruyère Premier Cru är en av världens godaste ostar. Något som bevisas av ...
    Kilovara
    Ca. 95 kr/förp
    Jfr. pris 633 kr/kg
    Ca. vikt: 150 g
    I Lager
  • Von Mühlenen Ca 250 g
    Appenzeller är en hårdost som tillverkas av opastöriserad komjölk i Appenzell...
    Kilovara
    Ca. 125 kr/förp
    Jfr. pris 500 kr/kg
    Ca. vikt: 250 g
    I Lager
  • El Pastor 150 g
    Manchego är en spansk hårdost tillverkad av pastöriserad fårmjölk. Smaken är ...
    51 kr
    I Lager
  • El Pastor 150 g
    Iberico är en spansk hårdost tillverkad av 40% fårmjölk, 35% getmjölk och 25%...
    37 kr
    I Lager
  • Zijerveld 220 g
    Old Rotterdam getost är en lagrad nordholländsk ost med stor karaktär. Är en ...
    109 kr
    I Lager
  • Zijerveld 300 g
    Old Rotterdam är en lagrad nordholländsk Gouda med stor karaktär. Tillverkad ...
    99 kr
    I Lager
  • Rouzaire 180 g
    En fransk vitmögelost, likt brie, tillverkad av pastöriserad komjölk. Osten d...
    129 kr
    I lager
  • Wernersson 100 g
    En unik ost tillverkad av mjölk från speciellt uppfödda får. Produceras i Fra...
    43 kr
    I Lager
  • Ostkompaniet Ca 180 g
    En av Frankrikes äldsta ostar som tillverkats sedan Romarrikets tid. Krämig, ...
    Kilovara
    Ca. 38 kr/förp
    ( 45 kr)
    Jfr. pris 212 kr/kg
    Ca. vikt: 180 g
    I Lager
  • Ostkompaniet Ca 125 g
    Fick sitt ursprungsskydd SUB 1975 men har tillverkats sedan mitten av 1800-ta...
    Kilovara
    Ca. 36 kr/förp
    Jfr. pris 292 kr/kg
    Ca. vikt: 125 g
    I Lager
  • Ciresa 200 g
    Tillverkas i norra Italien. Då osten är ca 4 veckor så görs hål med lite stör...
    39 kr
    I Lager
  • Wernersson Ca 800 g
    Blå Gourmet är en lagrad hårdost som förädlas hos Wernersson Ost. Osten är bl...
    Kilovara
    Ca. 106 kr/förp
    ( 125 kr)
    Jfr. pris 133 kr/kg
    Ca. vikt: 800 g
    I lager
Totalt 49 poster
Sida 1 av 3
1 2 3

Ost

Ost kan tillverkas på de flesta typer av mjölk. Osttillverkning kallas för ystning. Tillverkningen inleds med olika typer av behandling som till exempel pastörisering och en standardisering av fetthalten. Efter det tillsätter man ämnen som löpe eller ystenzym som får ostmassan att koagulera och därmed avskiljs från vasslen. Sedan måste man tillsätta syra som får ostmassan att stelna. Man tillsätter också oftast mjölksyra. När osten har koagulerat pressar man ostmassan vilket för med sig att man får ut den sista vasslen ur osten. Om en ost blir grypipig likt en Präst® eller rundpipig likt en Herrgård® eller Grevé® beror på om man pressar osten ovan vatten (vassle) eller under. Efter pressningen sker ytterligare behandling som till exempel saltning i saltlake i stora bassänger. Det sista är att skydda ytan med, vax, paraffin eller en mognadspåse av plast. Visste du att det går åt ca 10 liter mjölk för att tillverka 1 kg ost?