Pecorino Romano
Pecorino är en italiensk hårdost tillverkad av opastöriserad fårmjölk och är en ost med lång historia. Osten var vanligt förekommande redan i det antika Rom och osten görs än idag på originalrecemptet och är en av italiens äldsta ostar. 1 maj äter familjer i Rom traditionellt Pecorino med favabönor.
Osten delas in i tre olika lagringsåldrar; färsk, mellanlagrad 3-6 månader och vällagrad ca 10 månader. Smak, doft arom kan variera beroende på dess ursprung, mjölkens kvalitet och självklart lagringen. Pecorino är huvudingrediens i Pesto. En utmärkt matlagningsost som passar bra till pasta och risotto. Pecorino är även ett spännande alternativ till Parmesanost.
Märkt med SUB (Skyddad Ursprungsbeteckning).
Pecorino till en maxad afterwork.
Titta gärna in på filmen där Edin visar hur du får till en maxad afterwork. Ett tips, om du och dina kollegor sitter på olika orter. Testa en digital afterwork som blivit ett populärt inslag och som vi levererar mycket boxar till.
- Volym: 200 g
OBRUTEN KYLKEDJA TILL DIN DÖRR –LEVERANS PÅ TORSDAGAR
Ingredienser
- Ingredienser: Opastöriserad FÅRMJÖLK, salt, löpe, mjölksyrakultur.
OBS! Förändringar i produkternas innehåll kan ske. Kontrollera därför alltid produktinformationen som står på förpackningen vid leveransen.
Allergener
- Allergener: MJÖLK
Volym
- Volym: 200 g
Ursprung
- Ursprung: Italien
Näringsämnen per 100 g
Passar utmärkt till









Kunder som köpt denna vara har även köpt



Andra varor från samma varumärke




Andra varor från samma varugrupp




OM VARUMÄRKET
Det är en konst att göra ost, men det är även en konst att lagra och förädla. Det krävs kunskap och år av erfarenhet för att ta hand om ostarna på bästa sätt. Wernersson Ost har istället för egen tillverkning och ysteri, specialiserat sig på lagring och förädling av ost. Wernersson Ost har funnits sedan 1930 och vår passion för ost är ständigt närvarande. Vi vet att varje ost kräver sin speciella behandling. Genom att vi lagrar och förädlar i stora lager i Ulricehamn kan vi ha ett stort sortiment från hela Europa. Osten som kommer hit är sällan färdig att avnjutas direkt. Precis som ett vin erhåller nämligen ost sin höjdpunkt först efter en omsorgsfull lagring.
Vi kontrollerar våra ostar varje dag. Bara genom att titta på osten kan en erfaren och skicklig ostmästare avgöra om mognaden går som planerat. Ostmästaren tittar bl.a. på ostens yta och form. Kontroll sker också med ostborr. En cirka tio centimeter lång kilformad bit tas ur osten för att bedömas genom smak, doft, konsistens och textur.