Kittost

Kittost får sin speciella färg och karaktär genom att osten under lagringen får en speciell behandling som bildar kitt på ostens yta och ger osten en orange kant. Osten får omväxlande saltbehandling och kittbehandling under en period på cirka fyra veckor där osten får torka efter saltlaken i en behållare med särskilda jäst och bakteriekultur som är blandade med syrad skummjölk för att få sin unika smak. Kittostar får generellt en ganska salt och krämig smak och kan vara både milda och starka i smaken.

Vi har valt ut de kittostar som vi tycker passar bäst till delikatesser och det är ostar som är en självklarhet på en riktig ostbricka.

Läs mer
  • Fromagerie de l'ermitage 180 g
    42 kr
    I lager
  • Wernersson 125 g
    30 kr
    I Lager
  • Ciresa Ca 200 g
    Kilovara
    Ca. 65 kr/förp
    Jfr. pris 325 kr/kg
    Ca. vikt: 200 g
    I Lager