Hem/ MAT & DRYCK / Ostar / Pasta Filata / Burrata Michelangelo

Burrata Michelangelo

Burrata Michelangelo

Burrata har blivit kallad "drottningen av mejeriprodukter" runt om i världen. Började tillverkas runt 1900 i provinsen Bari i Italien och är idag en av de läckraste specialiteter inom mejeriprodukter. Burrata är en färsk ostmassa, liknande mozzarella, men dess textur är mer mjuk och krämig. Smaken är söt och lite smörig. Handtillverkas genom pasta filata som blir till en liten "påse", som sedan fylls med en fyllning av mozzarella och grädde. "Påsen" försluts sedan noggrant och paketeras. Burrata vann World Cheese Awards 2010. Det bästa sättet att uppskatta Burrata på är att äta den precis som den är, eller ringla lite olivolja över osten tillsammans med några basilikablad. Men kan också tillagas till olika varmrätter som pasta och pizza.

Läs mer
  • Volym: 120 g
Lagerstatus: I Lager
39 kr /St

OBRUTEN KYLKEDJA TILL DIN DÖRR –LEVERANS PÅ TORSDAGAR

Ingredienser

  • Ingredienser: Pastöriserad MJÖLK, GRÄDDE, naturlig vassle, salt, ystenzym.

OBS! Förändringar i produkternas innehåll kan ske. Kontrollera därför alltid produktinformationen som står på förpackningen vid leveransen.

Allergener

  • Allergener: MJÖLK, GRÄDDE.

Volym

  • Volym: 120 g

Ursprung

  • Ursprung: Italien

Näringsämnen per 100 g

Energi 910 kJ / 217 kcal

Fett 18 g

varav mättat fett 12 g

Kolhydrater 1,25 g

varav sockerarter 1,25 g

Protein 13 g

Salt 0,8 g

Passar utmärkt till

  • 79 kr
    I lager
  • 79 kr
    I lager
  • Azienda Leonardi 1871 100 ml
    199 kr
    I Lager
  • 179 kr
    I lager
  • Kunder som köpt denna vara har även köpt

  • Pierre Chavin 750 ML
    122 kr
    I Lager
  • Rouzaire 100 g
    39 kr
    I Lager
  • DEA´S 395 ml
    59 kr
    I lager
  • 34 kr
    I Lager
  • Andra varor från samma varugrupp

  • Wernersson 250 g
    60 kr
    I Lager
  • Ponte reale 125 g
    35 kr
    I Lager
  •  
    OM VARUMÄRKET

    Apulian mjölkgård är känd för sin förträfflighet och tradition, samma passion från 1957 till dags dato.
    Vårt dagliga åtagande är att producera ostar av hög kvalitet med utvalda råvaror, enligt principerna för gammal hantverkskunskap och de mest avancerade kvalitativa standarderna, så att resultatet blir ett autentiskt uttryck för den regionala matkulturen. 

    Familjens historia till Caseificio Palazzo har sitt ursprung i en liten verkstad i Putignano och når idag 26 länder genom ett effektivt och omfattande logistiknätverk. Samtidigt som vi håller samma värden för tiden kombinerar vi det gamla med det nya och resultatet är innovativa produkter, ekologiska produktlinjer och kvalitetscertifieringar.

    Caseificio Palazzo: Apulien i sin essens
    Bearbetningen av mjölken, samlad på Murgia Barese-platån, och bildandet av ostmassa från naturlig vassle möjliggör produktion av traditionella apuliska produkter, rika på näringsämnen och unikt kännetecknat av doft, mjukhet, smak och lätthet.

    Ett lands kallelse i kvalitetskultur
    Genom våra ostar är vi engagerade i att hedra kallelsen för vårt land och bli dess ultimata autentiska uttryck som de ikoniska trullihusen. Vi producerar våra delikatesser med lokal mjölk av hög kvalitet medan vi lämnar in ett lands kultur och vår familjs historia.

    Strenghts of Palazzo Quality
    100% italiensk mjölk (90% insamlad från lokala gårdar på Murgia-platån).
    Traditionella produktionsmetoder med vasslestartkultur.
    Traditionell rökningsprocess med certifierade spån av bokträ.
    Inga tillsatser eller konserveringsmedel.
    Manuellt arbete: formning och formning av många referenser för hand.

    Läs mer