Hem/ MAT & DRYCK / Ostar / Vitmögelost

Vitmögelost

Vitmögelost är en krämig och oftast mild ost som man tillsatt vitmögelkultur till. Osten får sedan mogna några veckor och vitmöglet får växa till sig på utsidan. Ju längre du lagrar en vitmögelost desto krämigare blir den.

Kända vitmögelostar

Några kända varianter av vitmögelostar är Brie, Camembert och Brillat Savarin.

Ostbricka med vitmögelost

Vitmögelostar har en självklar plats på en ostbricka, men testa gärna lite olika vitmögelostar i matlagning. Kolla gärna in klippet här där Edin Dzemat ugnsbakar vitmögelosten Camembert tillsammans med ett klyftat päron. En riktig smaksuccé.

För närvarande fungerar kylda hemleveranser av delikatesser i Borås, Enköping, Eskilstuna, Göteborg, Habo, Helsingborg, Huskvarna, Jakobsberg, Jönköping, Kungälv, Landskrona, Landvetter, Lerum, Linköping, Lund, Malmö, Mullsjö, Mölndal, Norrköping, Solna, Stockholm, Södertälje, Trelleborg, Täby, Umeå, Upplands Väsby, Uppsala, Vaggeryd, Västerås, Växjö, Ystad, Åkersberga, Ängelholm och Örebro. Utöver orterna ovan kan vi också leverera till ett stort antal närområden. Kolla gärna i kassan om du får upp Bring som leveransalternativ. Där vi inte kan leverera med kylbil har vi ett samarbete med PostNord hemleverans för icke kylda produkter.

Läs mer