Hem/ MAT & DRYCK / Ostar / Vitmögelost / Camembert Royal i träask

Camembert Royal i träask

Camembert Royal i träask

Camembert i smakfull träask. Smaken är mild, gräddig och fruktig. En äkta Camembert härstammar sedan slutet av 1700-talet. När den görs på opastörisead mjölk är den AOC märkt sedan 1983. Osten mognar utifrån och in. "Kärnan" som finns i mitten försvinner allt efter som osten mognar. Pastöriserade varianter är mildare i smaken och har en mognadstid på ca 5 veckor. Camembert passar utmärkt till ostbrickan med en god fikon marmelad eller att ugnsbaka med honung, olivolja, valnötter och flingsalt. Kolla gärna på klippet med Edin där han gör just en ungsbakad Camembert på detta sätt. Otroligt gott!

Läs mer
  • Volym: 250 g
Lagerstatus: I Lager
55 kr /St

OBRUTEN KYLKEDJA TILL DIN DÖRR –LEVERANS PÅ TORSDAGAR

Ingredienser

  • Ingredienser: Pastöriserad KOMJÖLK, salt, mjölksyrakultur, mögelkultur, ystenzym.

OBS! Förändringar i produkternas innehåll kan ske. Kontrollera därför alltid produktinformationen som står på förpackningen vid leveransen.

Allergener

  • Allergener: Komjölk

Volym

  • Volym: 250 g

Ursprung

  • Ursprung: Frankrike

Näringsämnen per 100 g

Energi 1144 kj /

Fett 21 g

varav mättat fett 15 g

Kolhydrater 1 g

varav sockerarter 1 g

Protein 20 g

Salt 1,8 g

Kunder som köpt denna vara har även köpt

  • Ciresa Ca 200 g
    En italiensk kittost. Osten är tvättad med saltlake under lagringstiden för a...
    Kilovara
    Ca. 55 kr/förp
    ( 65 kr)
    Jfr. pris 276 kr/kg
    Ca. vikt: 200 g
    I Lager
  • Cinquina 320 g
    Fantasia mediterranea är en blandning av gröna och svarta oliver, både hela o...
    79 kr
    I lager
  • Savoursmiths 150 g
    Färska aromatiska rosmarinkvistar kombineras med det dekadenta djupet av rikt...
    39 kr
    I lager
  • Savolax 300 g
    Våra bitar av varmrökt lax passar utmärkt som ett smakrikt inslag på buffén. ...
    154 kr
    I Lager
  • Andra varor från samma varumärke

  • Wernersson 150 g
    Italiensk hårdost som även benämns Parmesan. Tillverkad av opastöriserad komj...
    69 kr
    I Lager
  • Wernersson Ca 130 g
    Osten är lätt att känna igen på sin octagonform. Den härstammar från Monts du...
    Kilovara
    Ca. 52 kr/förp
    Jfr. pris 400 kr/kg
    Ca. vikt: 130 g
    I Lager
  • Wernersson 250 g
    En begränsad produktion av Parmigiano Reggiano då den tillverkas av mjölk frå...
    209 kr
    I Lager
  • Wernersson 100 g
    En unik ost tillverkad av mjölk från speciellt uppfödda får. Produceras i Fra...
    43 kr
    I Lager
  • Andra varor från samma varugrupp

  • Ostkompaniet Ca 190 g
    Brie de Meaux - Kungen av ostar sedan 1814 och det fortsätter osten leva upp ...
    Kilovara
    Ca. 57 kr/förp
    ( 63 kr)
    Jfr. pris 298 kr/kg
    Ca. vikt: 190 g
    I Lager
  • Fromagerie de l'ermitage 125 g
    En äkta Camembert härstammar sedan slutet av 1700-talet från Normandie. Smake...
    39 kr
    I Lager
  • Rouzaire 100 g
    Brillat Savarin är en mycket mjuk och krämig vitmögelost med hög fetthalt och...
    39 kr
    I Lager
  • Rouzaire 250 g
    Vitmögelost som har mjuk och smidig konsistens. Smaken är nötig med en viss s...
    79 kr
    I Lager
  •  
    OM VARUMÄRKET

    Det är en konst att göra ost, men det är även en konst att lagra och förädla. Det krävs kunskap och år av erfarenhet för att ta hand om ostarna på bästa sätt. Wernersson Ost har istället för egen tillverkning och ysteri, specialiserat sig på lagring och förädling av ost. Wernersson Ost har funnits sedan 1930 och vår passion för ost är ständigt närvarande. Vi vet att varje ost kräver sin speciella behandling. Genom att vi lagrar och förädlar i stora lager i Ulricehamn kan vi ha ett stort sortiment från hela Europa. Osten som kommer hit är sällan färdig att avnjutas direkt. Precis som ett vin erhåller nämligen ost sin höjdpunkt först efter en omsorgsfull lagring.

    Vi kontrollerar våra ostar varje dag. Bara genom att titta på osten kan en erfaren och skicklig ostmästare avgöra om mognaden går som planerat. Ostmästaren tittar bl.a. på ostens yta och form. Kontroll sker också med ostborr. En cirka tio centimeter lång kilformad bit tas ur osten för att bedömas genom smak, doft, konsistens och textur.

    Läs mer