Hem/ MAT & DRYCK / Pesto & Bruschetta / Pesto med Basilika & Tryffel

Pesto med Basilika & Tryffel

Pesto med Basilika & Tryffel

Pesto smaksatt med basilika & tryffel. Savini gör tryffelprodukter av högsta klass från Toscana. Passar utmärkt i en nykokt pasta som givetvis serveras al dente. Historien om familjen Savini och tryffel går tillbaka till 20-talet då Giuseppe Savini upptäckte sin passion för tryffel. Idag drivs företaget av den fjärde generationen familjemedlemmar.

Läs mer
  • Volym: 90 g
Lagerstatus: I Lager
99 kr /St

OBRUTEN KYLKEDJA TILL DIN DÖRR –LEVERANS PÅ TORSDAGAR

Ingredienser

  • Ingredienser: Basilika (45%), olivolja, OST, (MJÖLK, löpe, salt), vatten, italiensk sommartryffel (Tuber aestivum Vitt.), vitlök (3%), Extra Jungfru olivolja, salt, pinjenötter (1,5%), arom.

OBS! Förändringar i produkternas innehåll kan ske. Kontrollera därför alltid produktinformationen som står på förpackningen vid leveransen.

Allergener

  • Allergener: MJÖLK

Volym

  • Volym: 90 g

Ursprung

  • Ursprung: Italien

Näringsämnen per 100 g

Energi 1437 kJ / 343 kcal

Fett 24,1 g

varav mättat fett 3,4 g

Kolhydrater 21,9 g

varav sockerarter 0,3 g

Protein 8,9 g

Salt 1,48 g

Kunder som köpt denna vara har även köpt

  • Wernersson 100 g
    43 kr
    I Lager
  • Artisan Biscuits 125 g
    59 kr
    I lager
  • Ostkompaniet Ca 500 g
    Kilovara
    Ca. 54 kr/förp
    Jfr. pris 108 kr/kg
    Ca. vikt: 500 g
    I Lager
  • Citterio 80 g
    49 kr
    I Lager
  • Andra varor från samma varumärke

  • Savini Tartufi 180 g
    129 kr
    I lager
  • Savini Tartufi 90 g
    129 kr
    I lager
  • Savini Tartufi 30 g
    169 kr
    I Lager
  • Savini Tartufi 30 g
    99 kr
    I lager
  • Andra varor från samma varugrupp

  • Cinquina 200 g
    49 kr
    I lager
  • Le Conserve della Nonna 185 g
    49 kr
    I lager
  • Savini Tartufi 180 g
    129 kr
    I lager
  • Costa Ligure 135 g
    69 kr
    I lager
  •  
    OM VARUMÄRKET

    Bara där naturen är intakt växer det tryffel.

    I Toscana finns det fortfarande förtrollande platser som är mycket generösa med tryffel året runt. Familjen Savini är tryffeljägare sedan tre generationer och har byggt upp sitt hantverksföretag mitt i den toskanska landsbygden. Med kärlek och känsla för detaljer skapas här högkvalitativa produkter av skogens diamant: tryffel. Familjen Savini går tillbaka till 20-talet.
    Giuseppe Savini var en bonde från Balconevisi, en liten stad i bergen nära San Miniato. Hans passion var att tryffla på jakt med sin lojala hund.
    En vanlig hobby på Pisan-landsbygden då och nu. Giuseppe Savini var far till fyra barn, bland dem den tredje var Zelindo.
    Zelindo börjar tidigt arbeta som arbetare på Villa Saletta-gården, nära Palaia. På grund av sin beslutsamma och säkra natur blir han en referenspunkt för herrarna och för bönderna. Så han får en viktigare roll: han måste ta hand om gårdens reserver och leda Gambacastelli-familjens gäster genom skogen för jakt. Bland de omistliga ingredienserna i de överdådiga middagarna och luncherna till ära för Gambacastellis gäster fanns vildsvin, olivolja och vin, och en annan skogsfrukt saknades aldrig: Tryffel!
    På den tiden var tryffel inte känd, men de herrar från norra Italien, från Lombardiet och Piemonte, särskilt när de såg överflödet av vit tryffel på dessa bord, började hänvisa till Zelindo för att köpa tryffel som han kunde samla under veckan från andra tryffeljägare. Det kan verka som en enkel hobby men det här är faktiskt början på vår historia ...
    Vändpunkten markerades när Zelindo tog sig friheten att köpa en present till sig själv efter en lång period av köp och försäljning av tryffel. Han ersatte sin gamla vespa med en BSA 1000, en mycket lång motorcykel som var mycket efterfrågad på den tiden!

     

     

    Läs mer