Smålandskräftan

Smålandskräftan grundades 1992 i Nässjö. Att företaget heter just Smålandskräftan är inte så konstigt för det var just med kräftorna allt började, först i liten skala till att vi idag är Sveriges ledande producent av signalkräftor. Kräftorna är i huvudsak fiskade i Vättern och Vänern.

2006 började vi importera amerikansk hummer och 2007 var vårt nya kokeri klart, en av Sveriges modernaste produktionsanläggningar för skaldjur. 2008 öppnade vi vår delikatessbutik i anslutning till kokeriet i Nässjö. 2011-2018 startade vi upp och drev butik/sommarservering i Tranås hamn. De senaste åren har vi investerat i ny produktionsteknik och tagit fram ett antal nya produkter, vi har också utökat med fler kontorsytor, lagerlokaler och ett eget patébageri.

Vi är idag Sveriges ledande producent av signalkräftor fiskade i svenska vatten i huvudsak från Vättern och Vänern. Våra kräftor står sedan många år för svensk tradition, högsta kvalitet och är en riktig testvinnare, 4,7 av 5 i snittbetyg under 10 år. I kokeriet producerar vi även färsk nordamerikansk hummer, färska havskräftor, lax och skaldjurspatéer och ett antal färdigrätter t.ex. Moules a'la crème. Vi erbjuder också ett antal andra produkter som hör havet till såsom krabba, lax, rom m.m. och våra delikatesser levereras till stora delar av Sverige.

I anslutning till kokeriet har vi en egen butik där vi säljer våra egna produkter och andra utvalda delikatesser från hav och sjö.