Standout Chocolate

Öppenhet & Kvalitet

Öppenhet: Vår filosofi är att vara helt öppna med vad vi gör. Detta gör vi för att vi strävar efter ett mer ekologiskt, ekonomiskt, och socialt hållbart samhälle. Vi vill helt enkelt att du som kund ska ha full insyn i vilka råvaror och leverantörer vi använder. Dels för att vi vill att du som kund ska kunna skaffa dig kunskap om vad du konsumerar och hur det påverkar vår planet. Dels för att vi vill att du som kund ska ha en möjlighet att påverka oss. Tveka inte att kontakta oss om det är någon information du saknar på vår hemsida, eller om du har tips på råvaror eller leverantörer som är bättre för vår planet än de vi använder oss av idag!

Kvalitet: Vi har valt vårat namn med omsorg. När vi startade Standout Chocolate så hade vi ett tydligt mål; Att köpa, förädla och dela med oss av den bästa chokladen vi kan, och aldrig tumma på kvaliteten. Det målet har inte förändrats.

Genom att samarbeta med de bästa leverantörerna och ha fokus på att hitta nya och spännande ursprung, med unika smakprofiler, kan vi hela tiden ligga i framkant och utveckla standarden för hantverkschoklad.

Våra ingredienser
Vi tycker inte att man ska krångla till det. Varför tillsätta en massa onödiga ingredienser när du får den renaste och ärligaste smaken med så få ingredienser som möljigt?
Eftersom vi bara har två ingredienser i vår choklad - kakaobönor och rörsocker - så är den ju dessutom:

Fri från Mjölk
Fri från Soja
Vegansk

Kakao: Ekologiskt certifierad kakao från noga utvalda ursprung. Vi ser till att odlarna får bra betalt för sin kakao - vi betalar vanligtvis 300% - 400% mer än det gällande priset på råvarubörsen - för att odlarna ska kunna återinvestera i sina odlingar och i sitt samhälle.

Rörsocker: Ekologiskt- och KRAV-certifierat rörsocker från odlingar i Sydamerika som raffineras i Arlöv, strax utanför Malmö, av Nordic Sugar.

  • Standout Chocolate 50 g
    79 kr
    I lager