Vår värld av delikatesser

Här samlar vi fakta om länder, producenter, matkulturer, tillverkningsprocesser och mycket mera. Visst kan det kännas trevligt att veta mer om delikatesserna du köper hos Lindahls Deli? Speciellt om du tänker bjuda dina vänner på produkter som inte är så vanliga. Tänk att få briljera lite extra med någon intressant "värt-att-veta-kunskap" som sätter extra piff på umgänget med dina vänner.

Matkultur & delikatesser i Spanien

Varje region i Spanien har sina egna unika maträtter och traditioner. Här bjuder vi på några tips på traditionella delikatesser som passar både till fest och vardag.

Läs mer om spanska delikatesser här >

Matkultur & delikatesser i Grekland

Grekland bjuder på en mängd smaker som vi inte är vana vid i det svenska köket. Även om Fetaost och oliver av olika slag numera är ganska alldagligt för oss så finns t.ex. en stor mängd av fantastiska olivoljor som ännu inte vi nordbor har fått chansen att smaka.

Läs mer om grekiska delikatesser här >

Matkultur & delikatesser i Italien

Italien har länge varit ett resmål som vi gärna väljer. Mycket för den härliga medelhavsmaten och för de goda vinerna. 

Läs mer om italienska delikatesser här >

 

 

Skyddade beteckningar

Både här på vår sida och ute i butik stöter man på mängder med olika symboler på livsmedel, men vet man som konsument vad de olika står för? Vi har här samlat informationen om tre vanliga symboler som berör ursprung, tradition och recept.

Läs mer om skyddade beteckningar här>