Venchi

Venchi började för länge sedan, faktiskt 1878, med Silviano Venchi, en 20-åring från Turin som älskade choklad så mycket att han spenderade alla sina besparingar på två bronsgrytor och började experimentera, först i sin lägenhet, sedan i en liten plats på Via degli Artisti i Borgo Vaniglia, Turin .

Dessa experiment var så framgångsrika att efter några år kom Nougatine , en söt med Piemontehasselnötter, hackad, karamelliserad och belagd i extra mörk choklad (vi rekommenderar att du läser igenom denna historia medan du provar några) och Venchi Spa , "den mest eleganta chokladbutiken i Piemonte ”Heter bland annat” Purveyor to the Royal Household ”.

Idag finns inte längre det kungliga vapnet på förpackningen, men passionen , noggranna omsorg och modet att experimentera kvarstår. Och så var det så att alla våra fantasifullt namngivna choklad skapades: våra Chocaviar , tryffel , Gianduiotti , Cremini , barer, Suprema-pålägg, Gelato och Gourmetägg.

Allt gott , hälsosamt , naturligt , gjort med de bästa ingredienserna och de bästa avsikterna: att se det från den ljusa sidan och att leva ett långt lyckligt liv som, om inget annat, är lite sötare .